Savaş Muhabirleri GGC'de Buluştu

Suriye sınırında görev yapan ulusal basın mensupları Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) bir araya geldiler. GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyelerinin birlikte konuk ettiği gazeteciler sınırda yaşananları ve gözlemlerini anlattılar.

Savaş Muhabirleri GGC'de Buluştu
GGC’de, ulusal basın temsilcileri ile Gaziantep’te faaliyet gösteren basın mensupları arasında Suriye sınırında yaşanan gelişmelere ilişkin söyleşi düzenlendi.

Suriye sınırında görev yapan Irak Rega Tv Muharibi Yılmaz Bilgin, NTV Muhabiri Burak Özcan ve Emrah Ozan, CCN Türk Muhabiri Göksel Göksu, Sabah Gazetesi Muhabiri Uğur Yıldırım ve FOX Tv Muhabirleri Erol Candabakoğlu ve Kenan Özcan ile birçok ulusal televizyon ve gazeteye mensup isimler Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nde (GGC) buluştu.

GGC’YE HAYRAN KALDILAR

GGC hizmet binasını gezen basın mensupları, GGC’nin tüm gazetecilere hitap edebilecek kapasitede bir hizmet binası olduğunu söyleyerek böyle bir binanın bölgedeki tüm cemiyetlere sembol teşkil etmesi gerektiğini dile getirdiler. GGC Başkanı İbrahim Ay’ın ağırladığı ulusal basın mensupları GGC’de yaptıkları söyleşide, sınırda görev yapmanın zorlukları ve sınırda gazetecilik yapma koşullarını Gaziantepli meslektaşlarına anlattılar.

“GGC’NİN KAPISI HER ZAMAN AÇIK”

GGC Başkanı İbrahim Ay’ın konuşması ve GGC hakkında bilgiler aktarması ile başlayan söyleşide, Suriye sınırındaki hareketliliğe dair önemli konular konuşuldu. Başkan Ay, “Sınırda görev yapan ulusal basın mensuplarını cemiyetimizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Bu vesile ile Gaziantepli basın mensuplarımızın da katıldığı bir söyleşi programı düzenlemekten de son derece memnunuz. Konuklarımıza GGC binamızı tanıttık ve kendileri bizi ziyaret etmekten oldukça memnun olduklarını dile getirdiler. GGC, yerel basın mensuplarının olduğu gibi, ulusal basın mensuplarımızın da kapısını her zaman çalabilecekleri, kendilerinin bir evi sayılır. Bu açıdan kendilerini GGC’de ağırlamak bizim için mutluluk veren bir vazifedir” ifadelerine yer verdi.

GÖKSU, ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Ulusal basın mensupları adına bir konuşma yapan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi CNN Türk Muhabiri Göksel Göksu da GGC’nin kendilerini ağırlamasından ve sıcak karşılamasından oldukça memnun olduklarını dile getirerek, “Bizler ulusal basın mensupları olarak Suriye’de karışıklığın başladığı 2011 yılından bu yana sürekli olarak bu bölgeye gelip gideriz ve mesleğimizi yapmaya çalışırız. O zamandan bu yana geçen yaklaşık 5 yıllık süreçte hiçbir gazeteciler cemiyeti bizi davet ederek ağırlama nezaketinde bulunmamıştı. GGC bunu bir ilk olarak gerçekleştirdi ve bizleri cemiyette ağırladı. Bu açıdan ben GGC Başkanı İbrahim Ay’a teşekkür ediyorum. Ayrıca belirtmem gerekir ki, Türkiye’nin hiçbir yerinde gazeteciler cemiyeti binasının bu kadar güzel tasarlanmış ve bir gazetecinin her ihtiyacına cevap verecek düzeyde olduğunu görmedim. GGC hizmet binasını çok etkileyici buldum ve bina içinden, haber merkezinden toplantı salonuna kadar fotoğraflar çekip gittiğim yerlerde bu fotoğrafları meslektaşlarıma göstereceğim. Bence her ilde GGC hizmet binası gibi bir gazeteciler cemiyeti binası bulunması gerekir. Gaziantep’te meslektaşlarımızın memnun olması gereken bir hizmet binası olduğunu görmek bizleri son derece mutlu etti” şeklinde konuştu.

Konuşmalardan sonra ulusal basın mensupları ile Gaziantep’te faaliyet gösteren gazeteciler Suriye sınırında yaşanan gelişmeler üzerine ve sınırda gazetecilik yapmanın zorlukları üzerine karşılıklı soru cevap şeklinde bir söyleşi gerçekleştirdi. Gecenin geç saatlerine kadar devam eden söyleşi sonunda gazeteciler GGC’de bir araya gelmekten memnun olduklarını aktardılar. Söyleşi, katılımcıların hep beraber çektirdiği hatıra fotoğrafı ile noktalandı.
Kaynak: İHA