Şanlıurfa'da Sıcak Hava Yaşamı Zorlaştırıyor

Şanlıurfa'da son günlerde etkisini hissettiren sıcak hava hayatı olumsuz etkiliyor.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırdı. Gölgede 41 derece ölçülen ulaşan hava sıcaklığının hafta sonuna kadar yüksek seyretmesi bekleniyor.

Sıcaklığın üst değere ulaştığı öğlen ise her daim yoğun olan tarihi Balıklıgöl yerleşkesinin bir hayli tenha olduğu gözlendi. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan vatandaşlar park, bahçe gibi gölgelik alanlarda zaman geçiriyor. Bazı çocuklar da uyarılara ve tehlikeye rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalışıyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı mahallelerde yaptırılan havuzları tercih eden çocuklardan ücret alınmıyor. Balıklıgöl yerleşkesindeki Hasan Paşa Camisi yakınından toplanan vatandaşlar ise ayaklarını su kanalında serinletiyor. Çok sayıda vatandaş ise ibadetini yaptıktan sonra caminin serin ortamında uyuyarak iftar saatini bekliyor.

Mehmet Ali Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fırında çalıştığını ve sıcak nedeniyle günde 2 ila 3 saat gölgede dinlendiğini söyledi.

Halit Kara ise kısmen diğer bölgelere göre serin olduğu için iftara kadar Balıklıgöl yakınlarında zaman geçirdiğini kaydetti.

Kaynak: AA