Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Eski Edirne Müftüsü Koçaşlı'nın Cenazesine Katıldı

Edirne’de, 82 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Eski İl Müftüsü İbrahim Koçaşlı, son yolculuğuna uğurlandı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu’nun da katıldığı cenaze namazı sonrası eski müftü Koçaşlı’nın naaşı, Selimiye Camii Mihrap Haziresi’ne defnedildi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Eski Edirne Müftüsü Koçaşlı'nın Cenazesine Katıldı
Edirne, Erzurum İl Müftülüğü’nün yanı sıra Ankara Diyanet İşleri Başkanlığında ve yurt dışında çeşitli büyükelçiliklerde görevlerde bulunan ve son olarak Selimiye Camii’de vaizlik görevinde bulunan ve buradan emekliye ayrılan evli ve bir çocuk babası olan 82 yaşındaki İbrahim Koçaşlı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Sünen-i Ebi Davut, Hac Rehberi, Sevadü’l Azam, Manzum İslam İlmihali, Darimi gibi basılmış eser ve tercümeleri bulunan Koçaşlı’nın, öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Ak Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, oğlu ve Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Recai Koçaşlı, kamu ve kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze namazı öncesi düzenlenen törende konuşan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, "Mekanı cennet olsun değerli hocamızın. İbrahim Koçaşlı Hocamız İslamı iyi bilmek isteyen, onu güzel yaşamak isteyen ve ömrünü bu gayretle sürdürmek isteyen değerli bir büyüğümüz. Rabbim mekanını cennet eylesin. Gani gani rahmet eylesin. İnanıyorum ki Rabbimin hayırlı kullarındandır. Rabbim onun gibi güzel örnekleri çoğaltsın diye niyaz ediyorum. Onun güzel hayatından örnekler alabilmeyi bizlere de nasip etsin diyorum. Aileye sabırlar diliyorum. Sevenlerine, dostlarına sabırlar diliyorum. Mekanı cennet olsun" dedi.

Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de, "Onun hakka yürüyüşü hepimize bir örnektir. Bu örnek bize yeter. Değerli yolun açık olsun, Allah’a kavuşman mübarek olsun, tüm Edirnelilere başsağlığı, ailesine yakınlarına ruhun cennet mekan olsun" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, hatıralarını paylaşarak cenaze namazını kıldırdı. Yılmaz, "Hz. Mevlana’nın dediği gibi ben öldükten sonra benim kabrimi bu toprakta aramayın, benim kabrim arif insanların gönüllerindedir. Değerli hocamızı son yolculuğuna uğurluyoruz, geride çok güzel eserler bırakarak, telif ettiği, tercüme ettiği eserleriyle ve en önemlisi yetiştirdiği güzel insanlarla" ifadelerini kullandı.

Koçaşlı naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Selimiye Camii Mihrap Haziresi’ne defnedildi.
Kaynak: İHA