Ramazan'ı Fazla Kilolar İle Tamamlamayın

Acıbadem Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, Ramazan’a özel diyet önerilerinde bulundu.

Ramazan'ı Fazla Kilolar İle Tamamlamayın
Akgül, yaptığı açıklamada, kimilerinin oruç tutmayı aynı zamanda kilo vermek için de bir fırsat gibi görse de Ramazan ayının sonlarına yaklaşıldığı şu günlerde tartıya çıktıklarında hayal kırıklığına uğrayabileceklerini söyledi.

Uzun oruç süreleri, geç saatlerde besin tüketimi ve gerçekleştirilen aktivitelerin azalması ile beraber metabolizmanın yavaşlaması gibi pek çok faktör sonunda Ramazan’da sanılanın aksine kilo almanın bile mümkün olduğunu kaydetti.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Akgül, kilo vermek için Ramazan’a özel şu diyet önerilerinde bulundu:

"Sahuru atlamayın. Sahurun kilo kontrolünü sağlamanıza yardımcı olacak en önemli öğün olduğunu aklınızdan çıkarmayın. İftarınızı çorbayla veya 1-2 adet hurma ile açarak ana yemek için 15-20 dakika zaman geçmesini bekleyin. İftar ile sahur arasında 2-3 litre sıvı tüketimine dikkat edin. Tercihinizi özellikle su ve bitki çayları olarak kullanın. Çok tuzlu, kavrulmuş, tütsülenmiş, işlenmiş gıdalardan kaçının. Ramazan pideleri yerine tam buğday, çavdar veya bol tahıllı ekmekleri tercih edin. Ara öğün yapmayı ihmal etmeyin. Meyve, az yağlı süt ve süt ürünleri, kavrulmamış badem, fındık veya ceviz iyi birer alternatiftir. Ramazan’a özel şerbetli, ağır tatlılarından uzak durun. En fazla haftada 2 kere sütlü tatlı tüketerek kendinizi ödüllendirebilirsiniz."
Kaynak: İHA