Kaymakam Sonel Engelli Genci Sokaklardan Kurtardı

Konya’nın Seydişehir ilçesinde geldiği ilk günlerde tespitini yaptırdığı bin 24 engeli olan vatandaşa her ortamda sahip çıkarak onların yanında olan Kaymakam Sonel bu defa da zihinsel engeli bulunan Hakan Çolak’ı sokaklardan kurtardı.

Kaymakam Sonel Engelli Genci Sokaklardan Kurtardı
Yaptığı sosyal projelerle her zaman yetim, öksüz, garip ve engellilerin yanında olan, onların ihtiyaçlarını imkanlar dahilinde gidermeye çalışan Kaymakam Tuncay Sonel, soğuk kış günlerinde sürekli polis ve jandarma ekiplerine evlerinde olup olmadıklarını kontrol ettirdiği zihinsel engellilerin umudu olmaya devam ediyor. Kaymakam Sonel, babasının yaşlı ve kendine bakamayacak durumda olması, üvey annesinin de babasıyla ilgilenmesinden dolayı sokaklarda perişan bir şekilde dolaşan Hakan Çolak’ı (32) Kaymakamlığa ait araçla evinden aldırdı. Hakan Çolak, Kaymakamlığın girişimleri sonucu Konya’ya gönderilerek bakım evine yerleştirildi.

Kaymakam Sonel, “İlçemizde kötü şartlarda yaşayan ve sokaklarda hayat mücadelesi vermeye çalışan zihinsel engelli Hakan kardeşimizi devletimizin emin ellerine teslim ettik. Bundan sonra sıcak yuvasında devletimizin şefkati ve merhameti kendisine gösterilecek. Şu ana kadar kimsesiz, yaşlı, bakıma muhtaç, engelli birçok vatandaşımıza bu şekilde yardımcı olmuştuk. Önemli olan böyle kimsesiz ve bakıma muhtaç insanlarımızın insanlık onuruna yakışır şekilde hayatlarını devam etmesidir. Bunun için de elimizden gelen her şeyi yapmaktayız ve yapmaya da devam edeceğiz. Bu konuda bize destek veren Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Kaynak: İHA