Burdur'da Gergedan Böceği Buldu

Burdur’da, dünyada 90 bin dolara kadar satılabildiği öne sürülen gergedan böceği bulundu.

Burdur'da Gergedan Böceği Buldu
Burdur’un Yaylabeli köyündeki mermer ocağında çalışan Nurullah Şahin, Latince adı ‘Oryctes Nasicornis’ olan gergedan böceği buldu. Daha önce internetteki haberlerden gördüğü böceğin gergedan böceği olduğu fark ettiğini belirten mermer ocağı çalışanı Şahin, vakit kaybetmeden bu böceği alarak bir kutuya koyduğunu anlattı. Yaylabeli köyündeki mermer ocağında aylık 3 bin TL maaşla çalıştığını dile getiren Şahin, bulduğu gergedan böceğini söylenildiği gibi 90 bin dolara satarak birikim yapmak istediğini söyledi.

Şahin, “Böceği ocakta çalışırken, sabaha karşı saat 06.00’da falan, kendiliğinden çıktı topraktan. Gergedan böceği olduğunu biliyordum, internetten baktım, aynısı, fotoğraftan gergedan böceği olduğunu anladık” dedi.

Gergedan böceğinin 90 bin dolar gibi yüksek fiyatlarda koleksiyoncular tarafından alındığını bildiğini söyleyen Nurullah Şahin, “Biliyordum, internetten daha önce bakmıştım, fotoğraflarını da görmüştük. Baktığımızda aynısıydı, bizde aldık getirdik. Şimdi ne yapacağımı bilmiyorum, satabilirim” diye konuştu.

Kaynak: İHA