Boyner Grup, Weconnect International'a Üye Oldu

Huseyin Demir)

İSTANBUL - Boyner Grup, tüm dünyada kadın girişŸimcileri desteklemek için kurulan WeConnect International'a üye oldu.

Boyner Grup'tan yapılan açıklamaya göre, şŸirket, kadın girişŸimcilere destek olmak ve tedarik zinciri sürdürülebilirliğŸine katkı sağŸlamak amacıyla, küresel kadın tedarikçi ağŸı WeConnect International'a üye oldu.

WeConnect International, kadın tedarikçilerin kurumsal müşŸteri edinmesi için küresel bir ağŸ oluşŸturuyor. Boyner Grup, Türkiye'den yerel üyelik çerçevesinde WeConnect International'a dahil olan ilk şŸirket oldu.

Açıklamada görüşŸlerine yer verilen Boyner Grup Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktörü Aysun Sayın, kendi tedarik zincirlerindeki kadın girişŸimciler başŸta olmak üzere, Türkiye'deki tüm kadın girişŸimcilerin gelişŸimine destek olmak için proje yürüttüklerini bildirdi. Sayın, şŸunları kaydetti:

"Türkiye'nin ekonomik kalkınmasına ve gelişŸimine destek vermek istiyorsak, kadın girişŸimcilerin fırsatlara erişŸimini artırmalıyız. Küresel bir ağŸ sunan WeConnect International'a üye olarak kadın girişŸimcilerimize bu konuda örnek olmayı ve bu ağŸı yaygınlaşŸtırmayı hedefliyoruz."

-WeConnect International

WeConnect International, kadın işŸ yeri sahiplerinin küresel ekonomik kalkınma ve sürdürülebilirlik için önemli role sahip olduğŸuna dair farkındalığŸı artırıyor. Kadın işŸ yeri sahipleri WeConnect International'a ücretsiz üye olarak ürün ve hizmetlerini listeliyor. WeConnect International eleme sürecinden geçen ve kurumsal üye olan şŸirketler de sistemde kayıtlı kadın girişŸimcilere ulaşŸabiliyor ve böylece, yerel ve küresel işŸ birlikleri oluşŸuyor. ǜye olan kadın girişŸimciler, isterlerse belirli bir ücret karşŸılığŸı üye kurumlara mesaj atma hakkı alarak, özellikle ulaşŸmak istedikleri şŸirketlerle iletişŸime geçebiliyor.

Kadın girişŸimcilerin WeConnect International'a üye olabilmesi için şŸirkette yüzde 51'den fazla hisseye sahip olması gerekiyor. WeConnect International bünyesinde 90'dan fazla ülkeden kayıtlı işŸ yeri bulunuyor. Türkiye'den veritabanına kayıt olan 110 kadın işŸ yeri sahibi var. Kayıtlı işŸler danışŸmanlık, sağŸlık hizmetleri, hukuk, inşŸaat, lojistik, mimarlık, tekstil, ambalaj, turizm, tarım-gıda gibi farklı sektörlerde olabiliyor. şžirketler kendi faaliyet alanlarına göre dünyanın her yerinden kurumsal üyeler ile buluşŸuyor.

Kaynak: AA