Ailesi Karada, Ekipler Suda Arıyor

Diyarbakır’da, girdiği Dicle Nehri’nde ayağından çıkan terliğinin peşinden giderek kaybolan genci, 6’şarlı gruptan oluşan ekipler aramaya devam ediyor.

Ailesi Karada, Ekipler Suda Arıyor
Dün, Dicle Nehri kıyısına piknik yapmak amacıyla gelen Muhammed Uzuncan, serinlemek için suya girdi. Ayağındaki terliği çıkan Uzuncan, terliğinin peşinden giderek bir süre sonra kayboldu. Bir süre sonra kendisinden haber alamayan arkadaşları arama çalışmalarına başlamış ve sonuç alamamıştı. Konunun duyulması üzerine itfaiye ekipleri olay yerine gelerek çalışma başlatmış ancak havanın kararması nedeniyle aramalardan sonuç alınamamıştı.

BARAJ KAPAKLARI KAPATILDI, ARAMALAR SIKLAŞTIRILDI

Dicle Nehri’nin su seviyesinin yükselmesi üzerine yetkililere haber verildi.

Haber verilmesinin ardından Dicle Nehri’ne akan baraj kapakları kapatıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 6 arama kurtarma ve bot ekipleri sabah saat 08.00’da nehre girdi. Su seviyesinin oldukça yüksek olması nedeniyle ekipler çalışmalardan sonuç alamadı. Botlarla su üzerinde çalışmalarını sürdüren ekipler, genç Muhammed için seferber oldu.

Arama ve kurtarma çalışması hakkında bilgi veren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, son günlerde havaların ısınmasıyla boğulma vakalarının arttığını belirtti.

Bilici, "Son vaka dün akşam saatlerinde ihbar üzerine yapıldı. Dalgıç ekipleri olay yerine intikal etti. Havanın kararması ile beraber dün akşam çok sağlıklı bir haber alınamadı. Bugün sabahın erken saatlerinde 6 kişilik bir dalgıç ekibi Dicle nehrindedir. Kaybolan vatandaşa ulaşmak için, çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Temennimiz bir an önce ailesine teslim etmektir" dedi.



"AİLELERDEN HABERSİZ SUYA GİRMEYİN"

Vatandaşlara bu gibi sulara girmelerinin tehlikeli olduğunu hatırlatan Bilici, "Özellikle ailelerden habersiz sulara girilmemeli, tehlikeli davranışlarda bulunulmamalı. Buradan vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz. Ailelere acı yaşatmamak için bu uyarıların dikkate alınması lazım. Bu gibi durumlarda öncelik güvenlik güçleri daha sonra bizleriz. Baraj suyunun bırakılması ile su yükselmiş. Çalışmalar sürüyor. Dün haber almış olsaydık biz daha hızlı davranırdık" diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: İHA