Ahmet Kekeç: Kırıcı olmak istemiyorum

Star yazarı Ahmet Kekeç ‘Erken seçim için de şartları varmış! Hey Allah’ım...’ köşe yazısında CHP’ye yakın isimlerden olan Ersin Kalaycıoğlu’nun koalisyon için sunduğu koşulları köşesine taşıyarak sert bir dille eleştirdi.

Ahmet Kekeç: Kırıcı olmak istemiyorum
Ahmet Kekeç: Kırıcı olmak istemiyorum
Ahmet Kekeç köşe yazısında CHP'nin yayın kuruluşlarından olan Halk TV'de her gece Erdoğan'a ne yapacaklarını konuşulduğunu söylerken “ Kılıçdaroğlu “Rövanşist olmayacağız” diyor, AK Parti'nin Beştepe konusundaki kırmızı çizgilerine riayet edeceklerini söylüyor ama adamları aynı kanaatte değil. Her gece CHP'nin yandaş kanalı Halk TV'de toplaşıp, “Bizim bu Erdoğan'a bir şey yapmamız lazım” diyorlar.

Erdoğan'a yapabileceklerinin limitini, namlı CHP'lilerden Ersin Kalaycıoğlu şu şekilde ortaya koymuştu: “Onu yok sayalım...”

Nitekim “yok sayma” uygulamasının ilk örneği olarak, Erdoğan'a verilmiş yüzde 52 oyu küçümseyen, oy sahiplerini cehaletle suçlayan bir açıklama yaptı.

Daha net olsaydı (olabilseydi), “hiç profesörle çobanın oyu bir olur mu?” diyecekti ama son anda tuttu kendini. Profesör olduğunu hatırladı...” diye yazdı.

KIRICI OLMAK İSTEMİYORUM

Dün gece televizyon kanallarını dolaşırken aynı kanalda kaldığını ve tartışmacıların erken seçimle ilgili konuşmalarını dinlediğini, Kalaycıoğlu'nun erken seçim için şartlar sunduğuna değinen Kekeç “Konuşmacılardan biri, “Hiçbir şartta koalisyon ihtimali göremediğini, bu durumda erken seçimin daha yakın ihtimal olduğunu” söyledi.
Kalaycıoğlu (adamım benim), ne cevap verdi, biliyor musunuz?

Kendi sesinden dinleyelim (mealen): ‘Öyle erken seçim merken seçim yok. Hükümet kurulamadı, o halde erken seçime gidelim... Yok öyle... Erken seçim için bizim di şartımız var. Eğer Cumhurbaşkanlığı seçimi de yenilenecekse, biz CHP olarak erken seçime evet deriz...'” şeklinde konuştuğunu yazdı.

Bu konuşmalara köşesinde yer veren Kekeç, yazısına ‘ Kırıcı olmak istemiyorum' diyerek son verdi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN