Vali Kahraman Tan Köyündeki Yatırımları İnceledi

Erzincan Valisi Süleyman Kahraman Kemah İlçesi’ne bağlı Tan Köyünü ziyaret ederek köyde yapılan çalışmalar ve yatırımları inceledi.

Vali Kahraman Tan Köyündeki Yatırımları İnceledi
Gerçekleştirilen ziyarette köy sakinleri ile uzun süre sohbet eden Vali Kahraman’a Kemah Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün eşlik etti.

Tan Köyü Yardımlaşma, Kalkındırma Derneği ve Vakıf Başkanı İbrahim Özkan ve Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Nedim Tanuğur tarafından köye davet edilen Vali Kahraman Köy girişinde ilk olarak köylülerin bir araya gelerek kurdukları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde hayata geçirdikleri keçi çiftliğini ziyaret etti. Burada incelemede bulunarak kooperatif bünyesinde kurulan keçi çiftliği ve tulum peyniri üretim tesisi hakkında kooperatif başkanı Nedim Tanuğur’dan bilgi alan Vali Kahraman birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen bu örnek çalışmadan dolayı kendilerini tebrik etti.

Ardından köy meydanına gelen Vali Süleyman Kahraman, burada köylüler tarafından çevre düzenlemesi yapılan köy camiini gezerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Camii önünde toplanan vatandaşla sohbet eden Vali Kahraman, yaptığı konuşmada Tan Köyü’nün çalışkanlığından ve başarılarından vurgu yaparak “Bende bir köylü çocuğuyum. Sizleri birlik ve beraberlik içinde görünce gurur duydum. Bu cami bu sundurma ancak İstanbul gibi büyük şehirlerde olur. Ancak sizler bunu köyünüzde başarmışsınız. Emeğinize sağlık. Sizlerin yine örnek bir dayanışması olan evlenenleri dayanışma içerisinde ev sahibi yapıyorsunuz. Bu Türkiye’ye örnek olacak bir dayanışma. Tarım ve hayvancılığa çok önem vermenizi istiyorum. Sanayi olacaksa da tarım ve hayvancılığa dayalı sanayi olmasını öneriyorum. Köyde inşa ettiğiniz keçi çiftliği ve peynir işleme tesisleriniz de hayırlı olsun.” dedi

Konuşmaların ardından Tan Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından işletmesi yapılan arı yetiştiriciliği ve bal üretim yerleri gezildi.
Kaynak: İHA