Ordu'da Sertifikalı Çobana Bin 500 TL Maaş

Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, Perşembe Yaylası’nda devam eden ’Sürü Yöneticisi Kursu’nda 60 kişinin eğitim gördüğünü, bir sonraki kurs içinde 60 kişinin kayıt yaptırdığını söyledi.

Ordu'da Sertifikalı Çobana Bin 500 TL Maaş
Ordu’da koyun ve keçi üretiminde artış yaşanırken, bu artışa bağlı olarak çoban ihtiyacı ortaya çıkıyor. Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği açtığı ’Sürü Yöneticisi Kursu’ ile nitelikli çoban yetiştiriyor. Kursların Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası’nda düzenlendiğini ifade eden Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, "Ordu Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği olarak küçükbaş hayvancılığı geliştirmeye yönelik çalışmalarımız sürüyor. Bununla birlikte nitelikli ve bilgili çobanlar yetiştirmek içinde oluşturduğumuz kurslar devam ediyor. Buna bağlı olarak Ramazan ayının ilk günlerinde Perşembe Yaylası’nda açtığımız ’Sürü Yöneticisi Kursu’ verimli bir şekilde gerçekleştiriliyor" dedi.

"SİGORTAYI DEVLET ÖDÜYOR"

Kursun içeriğine ve kursun ardından sertifikalı çobanların alacakları ücretler hakkında bilgiler veren Koçkaya, "Kursumuz Perşembe Yaylası’nda devam ediyor. Birliğimizin açtığı kursta Halk Eğitim Merkezi’nden görevli bir eğitmenimiz hizmet veriyor. Açılan kurslara ilgi gayet güzel ilk etapta açtığımız 60 kişilik kontenjan doldu ve 120 saatlik kurslarını bitirmek üzereler. Bunun dışında bir sonraki kursumuz içinde 60 kişi kayıt yaptırmış durumda. Ağırlıklı olarak ilk ve ortaokul mezunlarının başvurduğu kurslarımızda başaralı olanlar sertifikalarını alabiliyor. 300 anaç koyunu bulunan üreticilerin çalıştırdığı çobanların sigortasını devletin ödüyor olması iş imkanını arttırıyor. Yaylalar da sertifikalı çobanların maaşı asgari bin 500 TL civarında oluyor" diye konuştu.

Kaynak: İHA