Ereğli'de Yayla Yollarında Düzenleme Çalışması

Konya’nın Ereğli İlçe Belediyesi Melicek, Yellice ve Karaburun mahallelerinin ortak kullandığı Söbücova Yayla yolunda bakım ve düzenleme çalışması başlattı.

Ereğli'de Yayla Yollarında Düzenleme Çalışması
1977 yılında köylülerin kullanımına açılan yayla yolunda 38 yıldır hiçbir bakım ve düzenleme çalışmasının yapılmadığını ifade eden Melicek, Yellice ve Karaburun Mahalleleri Muhtarları Belediye Başkanı Özkan Özgüven’e teşekkür etti.

Melicek Mahallesi Muhtarı Muhittin Yaman, “Yellice ve Karaburun mahallelerimiz ile ortak kullandığımız Söbücova Yayla yolunda Ereğli Belediyesine yaptığımız talep üzerine bakım ve düzenleme çalışmaları başlatıldı. 1977 yılında kullanıma açılan ancak bugüne kadar hiçbir şekilde bakım ve onarım çalışması yapılmadığından dolayı vatandaşlarımızın sürekli şikayet ettiği yola Ereğli Belediyesi bugün start verdi ve yolumuzu düzeltmeye başladı.

38 yıldır kullandığımız bu yolun uzunluğu yaklaşık 60 kilometre. Ereğli Belediye Başkanımız Özkan Özgüven’e konuya gösterdiği duyarlılık nedeniyle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Karaburun Mahallesi Muhtarı Ali Can, “Bugün bismillah dedik ve yol çalışmalarımıza başladık. Başkanımız Özkan Özgüven ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Yellice Mahallesi birinci azası Halim Aydoğdu ise, Melicek, Yellice ve Karaburun mahalle muhtarlarının verdiği dilekçeyi karşılıksız bırakmayarak sorunumuza çözüm üreten Başkanımız ve Belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yayla yolunun bakım ve düzenleme çalışmalarını değerlendiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, Belediye olarak her zaman vatandaşların hizmetinde ve sorunlara çözüm üretme gayretinde olduklarını söyledi.

Melicek, Yellice ve Karaburun mahallelerinin kullandıkları yayla yoluna 38 yıldır ilk kez greyder girdiğini ve bakım ve düzenleme çalışması yaptığını kaydeden Özgüven, “Yaklaşık 60 kilometrelik yolu vatandaşlarımızın hizmetine sokacak ve sağlıklı bir şekilde yolun kullanımını sağlayacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA