Edremit Eğitim-Bir-Sen İftar Yemeğinde Buluştu

Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı Eğitim-Bir-Sen Edremit Temsilciliği’nin düzenlediği iftar yemeğine ilgi büyük oldu.

Edremit Eğitim-Bir-Sen İftar Yemeğinde Buluştu
Edremit Salon Kaya’da gerçekleştirilen iftar programına Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü Fethi Bilge, Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Pekşen, Gömeç İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, Edremit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Altınsuyu, Balıkesir Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Memur Sen Konfederasyonuna bağlı körfez ilçeleri sendika temsilcileri, basın mensupları ile sendika üyeleri aileleriyle birlikte katıldılar.

Edremit Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Muharrem Yenigün ile Yönetim Kurulu Üyeleri Şükran Sağlam, Hasan Delibey, Ramazan Yaşar, Ahmet D. Taş, Hasan Zörer ve Selman Sönmez’in ev sahipliğini yaptığı iftar yemeğinde Kur-an’ı Kerim okundu ve dua edildi. Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Muharrem Yenigün, “Evveli rahmet, ortası mağfiret sonu cehennemden azat olan 11 ayın sultanı mübarek Ramazan-ı şerif ayında Rabbim tuttuğumuz oruçları kabul buyursun. Bu mübarek gün ve geceler Doğu Türkistan, Irak, Suriye, Filistin, Mısır ve Dünyanın değişik bölgelerinde zulüm gören Müslümanların kurtuluşuna vesile olsun. 1992 yılında Rahmetli Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan sendikamız geride kalan 23 yılın sonunda ülkemizin en büyük, etkili ve yetkili sendikası olmuştur. 15 Mayıs 2015 tarihinde yapılan yetki sayım sonuçlarına göre sendikamız Balıkesir de de yetkiyi almıştır. Şimdi sıra Edremit de yetkiyi almaya geldi. Sendikamızın bugünlere gelmesinde emeği geçen bütün üyelerimize şükranlarımızı sunarken davetimize icabet edip iftarımıza katılan misafirlerimize teşekkür ediyorum ” dedi.

Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk Eğitimciler Birliği Sendikasının Türkiye genelinde 350 bin üyeye ulaştığını, Balıkesir de de en yakın sendikayı 600 farkla geçip yetkili sendika olduklarını, bu başarıda emeği geçen bütün ilçe yönetim kurulu üyelerine, işyeri temsilcilerine ve üyelere teşekkür etti.

Başkan Mehmet Çabuk “ Sendikamız eğitim iş kolundaki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, emeğin karşılığının alınması, eğitim sistemindeki sorunların çözüme kavuşturulması için verdiği mücadelenin yanı sıra, ülkemizde ve dünyada meydana gelen sosyal ve siyasal alandaki gelişmeleri de yakından izleyen, mazlumların yardımına koşan, haklı demokratik tepkisini bir refleks olarak her zaman ortaya koymasını bilen, diklenmeden dik bir duruş sergileyen bir sivil toplum kuruluşu olarak üzerine düşenin fazlasını yapmanın gayreti içerisinde yoluna devam etmektedir. Ülkemizin ve insanımızın menfaatine olmayan hiçbir projede yer almadığımız gibi oynanmak istenen oyunlara milli menfaatlerimize yönelik saldıra da sessizde kalınmamaktadır. Ramazan ayının camiamıza, ilçemize, ülkemize ve İslam Alemine hayırlara vesile olmasını dilerken İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşlarının son bulmasını temenni ediyorum. ”dedi.

İftar yemeğinde konuşan Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu Balıkesir’de ilk üyelerinden olduğu Eğitimciler Birliği Sendikası’nın düzenlediği iftara katıldığı için onur duyduğunu belirtip böyle bir etkinliği düzenlediği için Eğitimciler Birliği Sendikası Edremit İlçe Temsilciliğine teşekkür etti.
Kaynak: İHA