Adnan Menderes Bulvarı'na Yeni Görünüm Çalışmaları

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce hazırlanan projeyle Adnan Menderes Bulvarı'na yeni bir çehre kazandırılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü, Peyzaj Mimarlığı Bölümü, Adana Genç İşadamları Derneği ile Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi'nin katkılarıyla, Adana Büyükşehir Belediyesi Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Projeler Şube Müdürlüğü'nce yürütülen "Adnan Menderes Bulvarı Sahil Düzenleme ve Kültür Aksı Projesi" çalışmaları devam ediyor.

Kent kültürünün tanıtımı ile özellikle kaybolmaya yüz tutan Adana'ya özgü çocuk oyunlarının yeniden benimsenmesini hedefleyen proje kapsamında, bulvar kesintisiz bisiklet yolları, yaya ve koşu yolları ile konser, festival gibi birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin birlikte yer alacağı bir yer haline dönüşecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve beraberindeki heyet, projeyle ilgili DSİ 6. Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret etti.

Sözlü, ziyarette Seyhan Nehri'nin Adana için büyük bir şans olduğunu belirterek, "Söz konusu proje, nehrin tamamı için yapılacak olan master plan çerçevesinde gerçekleşecek. Tüm çağdaş kentlerde olduğu gibi halkımızı suyla buluşturacak sosyal projeleri yapmaya devam edeceğiz. Projemizin ilk etap uygulamasına bu yılın sonbaharında başlanacak" ifadelerini kullandı.

Proje hakkında görüş ve önerilerini aktaran DSİ 6. Bölge Müdürü Ali Kılıç ise projeyi mevzuat açısından inceleyerek genel müdürlük onayına sunacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Gül de projeyi, Adnan Menderes Bulvarı ile ilgili şikayetleri de gidermek amacıyla hazırlamaya karar verdiklerini belirtti.

Kaynak: AA