TSK’nın yığınağı IŞİD’lileri korkuttu

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetiminde bulunan Es Selam Sınır Kapısı’nı ele geçirmek için başlattığı kuşatmada, IŞİD hedefleri koalisyon uçaklarınca bombalandı.

TSK’nın yığınağı IŞİD’lileri korkuttu
TSK’nın yığınağı IŞİD’lileri korkuttu
Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısı karşısında yer alan Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) denetiminde bulunan Es Selam Sınır Kapısı'nı ele geçirmek için başlattığı kuşatmada, IŞİD hedefleri koalisyon uçaklarınca bombalandı.

Etkili vuruşlar sonrasında IŞİD sınırdan iç bölgelere çekilirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınıra yığınak yapması da IŞİD'i ürküttü, IŞİD, askeri gücünü geri çekti. Kobani'nin güneyinde bulunan Sırım bölgesinde ise IŞİD kuşatmaya alındı, YPG ile IŞİD unsurları arasında göğüs göğüse çatışmalar yaşanıyor. TSK'nın Nusaybin sınırında kazdığı hendeklerde de ikinci hat kazılmaya başlandı.

TSK'nın Suriye sınırına askeri sevkiyatı devam ederken, dün de kritik noktalara tank, obüs topları ve füze bataryaları konuşlandırıldı. Sınırın bazı noktalarına da mavi bereli komandolarla uzman askerlerden oluşan özel birlikler yerleşti. Sınırdaki askeri hareketliliğin artması üzerine IŞİD de manevra yaptı. Sınır hattındaki köyler ve yerleşim birimlerinden çekilerek iç kesimlerde mevzilenen IŞİD, sınır köylerinde sadece keskin nişancıları bırakıp, devriye atmaya başladı.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de önceki akşam ve dün IŞİD mevzilerine bomba yağdırdı.

Göğüs göğüse çatışmalar


Kobani'nin güneybatısında bulunan stratejik Sırım kasabası çevresinde YPG güçlerince IŞİD'e yönelik saldırı başlatıldığı, bölgede göğüs göğüse çatışmalar yaşandığı kaydedildi. Bölgede yaşanan çatışmalarda 18 IŞİD'li öldürüldüğü, 12'sinin ise yaralandığı bildirildi. YPG'nin ise aynı çatışmalarda üç kayıp verdiği öğrenildi. Tel Abyad bölgesinde de IŞİD, YPG ve ÖSO noktalarına intihar saldırısı düzenledi. Saldırılarda iki ÖSO savaşçısı yaşamını yitirdi. Altı IŞİD'li de öldürüldü.