Öğrenciler Kampta Sebze Yetiştirmeyi Öğreniyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, belediyenin düzenlediği yaz kampına katılan öğrenciler sebze yetiştirmeyi öğreniyor. Birer haftalık devreler halinde düzenlenen kampın Ağustos ayına kadar devam edeceği ve toplam 200 öğrencinin yararlanacağı anlatıldı.

Öğrenciler Kampta Sebze Yetiştirmeyi Öğreniyor
Burhaniye de, belediyenin 7. sınıf öğrencileri için düzenlediği yaz kampı ilgi gördü. Kampın her döneminde. 20 öğrenci yer alırken, belediyenin yaklaşık 10 dekar alanda ektiği sebzelerin çapalamasını sulamasını yapan öğrenciler, hasat ettikleri sebzeleri de kendileri satacaklar. Kampın ilk kez gerçekleştirildiğini anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç, önümüzdeki yıllarda daha çok öğrencinin yararlanacağı bir şekle geleceğini anlattı.

Kampın ilgi gördüğünü anlatan Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç,” Bu yıl ilk defa uygulamış olduğumuz yaz kampı, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Okulların kapanmasıyla birlikte başlayan eğitim kampımız. Ağustos sonunda sona erecektir. Yaklaşık 200 kişi yararlanacak. Günümüzdeki çocuklarımız biliyorsunuz, genellikle teknoloji ağırlıklı kedilerini bilgisayardan koparamıyorlar. Çocuklarımız toprağı saksıda görmekten ziyade, daha ziyade bir fiil toprağın içinde yalınayak yürüyerek toprağı tanıması, sebzenin nasıl yetiştiğini görmesi, uygulaması, çapa yapılmasını, sebzenin yetiştirme safhasını, sulamasını, büyümesini ve toplamasını bir fiil canlı olarak görecekler. Önümüzdeki yıl, bu seneki uygulamamızı daha geniş tutup daha fazla öğrenciyi, burada barındırmak istiyoruz. Bu uygulamanın büyük bir yankı uyandıracağına inanıyoruz. Bu seneki uygulamamız, tanıtım görmediği için 200 kişi ile sınırlandı. Önümüzdeki yıl, daha fazla çalışmalar yapacağız” dedi.

Kamp sorumlusu Ziraat Mühendisi Ayhan Kutluer de,” Burhaniye belediyesi olarak bu sene ilk defa gerçekleştirmiş olduğumuz hobi bahçesi çalışmasında, okullardan yaz kampına gelen öğrencilerimize birer haftalık sürelerle bahçemizde domates, biber, patlıcan, salatalık yetiştirmenin nasıl olduğunu öğrencilere göstermekteyiz. Nasıl çapalandığını, nasıl ilaçlama yapıldığını, sulamanın nasıl yapıldığını gösteriyoruz. Belediyemiz olarak öğrencilere, pazardan direk ürünü alma değil de, tarlada nasıl üretimin olduğunu göstermek maksadıyla bunu yapıyoruz. Öğrencilerimiz de mutlu. Belediyemiz de bu konuda hassas davranmaktadır” dedi.

Öğrencilerden Melis Köse ise”Ben şimdiye kadar domates çapalamamıştım. Ama, şimdi domates çapalamasını öğrendim. Biber de çapalamamıştım. Biber çapalamayı öğrendim. Bura da daha bir sürü eğlenceli işler yaptık. Biraz yorucu oluyor tabi ki Ama güzel” dedi.

Yıldız Kar da,” Kamp çok güzel bir yer. Böyle sabahtan geliyoruz. Biber filan çapalıyoruz. Ekiyoruz. Sonra gidip yemek filan yiyoruz. Yüzüyoruz. Etkinlikler yapıyoruz. Ateş yakıp başında oturuyoruz. Güzel geçiyor. Eğlenceli” dedi.

Umut Keser de,” Kampımız iyi geçiyor. Sabahtan tarlaya geliyoruz. Çapa yapıyoruz. Dinleniyoruz. Ama, en güzel de havuz kısmı. Herkes en çok orayı seviyor. Sonra, yemek, yatış saati, spor saati filan var. Kampımız güzel geçiyor” dedi.

Kaynak: İHA