Bayındır'a 'Tarım İhtisas Alanı' Kuruluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, Bayındır ilçesindeki çiçek üreticilerine modern tekniklerle üretim yapabilecekleri "Tarım İhtisas Alanı" için çalışmalara başladığı bildirildi.

Büyükşehir belediyesinde yapılan açıklamaya göre, Arıkbaşı mevkisindeki 56,5 hektarlık arazinin planlamasını yapan büyükşehir belediyesi, bahçe-süs bitkileri yetiştiriciliği ve seracılık için gerekli her türlü olanağı sunacak birimlerin yanısıra, bölgeye içinde araştırma ve geliştirme laboratuvarının bulunacağı bir tesis kurmayı planlıyor.

Bayındır Kaymakamlığı'nın düzenlediği çiçekçilik sektör toplantısına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aziz Kocaoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Biz daha Bayındır ve İzmir çiçekçiliğinde emekleme devresindeyiz. Bunların geliştirilmesi, çeşitlendirilmesi var. Toprak tahlili laboratuvarı kurulması lazım. Yani yapılması gereken bir çok konu var. Görücüye çıkmamız için de düzgün bir yer yapmamız lazım" görüşlerini aktardı.

Arıkbaşı bölgesinin tamamının Çiçekçilik Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yapılması tartışmalarına da değinen Başkan Kocaoğlu, şunları kaydetti:

"Esas olarak desteklememiz gerekenin küçük üretici olduğuna inanıyoruz. Biz ilk çiçek sözleşmesini burada yaptık. Ve bunu üst noktaya çıkartalım istiyoruz. Hani 'Adam diksen yetişecek' delinecek arazide bu projeyi, Tarım Bakanlığı'nın desteği üzerine biz de destek vererek bir an evvel yaşama geçirmek istiyoruz."

Toplantıya, Bayındır Kaymakamı Barbaros Baran, Belediye Başkanı Ufuk Sesli, İzmir Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, Tarım İlçe Müdürü Hasan Peynirci, Bayındır Meslek Yüksek Okulu Müdürü Vecihi Küçükerbaş ve sektör temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA