Soma'nın Arıtması İnce Elenip Sık Dokunuyor

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Soma’ya kazandırılacak olan Atıksu Arıtma Tesisi (AAT) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. AB hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe fonlarından yararlanılarak Soma’ya kazandırılacak olan tesisin kısa bir süre içerisinde projesinin tamamlanıp, yapım işine başlanılacağı belirtildi.

Soma'nın Arıtması İnce Elenip Sık Dokunuyor
Türkiye’de 15 Atıksu Arıtma Projesi arasında yer alarak AB Hibe fonlarından ve Çevre ve Şehircilik Hibe fonlarından yararlanacak olan Soma Atıksu Arıtma Tesisi için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dizayn+yapım şeklinde ihalesine çıkılan tesisin proje kriterlerinin belirlenmesi noktasında rutin toplantılar gerçekleştiriliyor. MASKİ Hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Genel Müdür Yardımcısı Şehnaz Başaran, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı A. Ulvi Kaynak, Çevre Şehircilik Bakanlığı proje mühendisleri ile yüklenici firma temsilcileri katıldı.

Proje kriterleri hakkında fikir alışverişlerinde bulunulan toplantıda işin kapsamı ile ilgili detaylar da görüşüldü. AB hibe fonlarından ve Çevre Şehircilik Hibe fonlarından yararlanılarak Soma’ya kazandırılacak olan tesisin kısa bir süre içerisinde projesinin tamamlanıp yapım işine geçileceği ve önümüzdeki aylar içerisinde rutin toplantıların süreceği belirtildi.
Kaynak: İHA