Sokak Düğünlerine SES Ayarı

Düğünlerde yaşanması muhtemel olumsuzluklar karşısında başlatılan "Mateme Dönüşmeyen Etkinlikler" projesi kapsamında polis, Kırşehir Valiliği tarafından alınan kararı düğün sahiplerine ve düğünlerde yer alan orkestra görevlilerine iletti.

Sokak Düğünlerine SES Ayarı
“Düğünümüzü mateme dönüştürmeyelim” başlığı ile başlatılan projede Kırşehir Emniyet Müdürlüğü görevlileri sokak düğünlerini gezerek orkestra görevlilerine yönelik uyarılarda bulundu. Düğünlere giderek Kırşehir Valiliği ve Kırşehir İl Emniyet Müdürlüğü adına tebrik mesajlarını ileten görevliler, mutlulukla başlayan günlerin hüzünle sonuçlanmaması için alınan kararları düğün sahiplerine ve orkestra görevlilerine tebliği etti. Emniyet görevlileri tarafından yapılan tebliğ öncesinde açıklamada bulunan ve personelini bilgilendiren Asayiş Şube Müdürü Veysel Murat Tuğrul, "Vatandaşlarımızın rahatsız olmadan sevinç dolu günlerini yaşayabilmeleri için ses yükseltici cihazların kullanımını düğünlerde tamamen men edeceğiz. Düğün evlerinde kurulan çadırların da yollara kurulumlarını bu vesile ile tamamen men etmiş olacağız" dedi.

2011 yılında alınmış olan kararın uygulanması noktasında esnek davranıldığını ifade eden Tuğrul, "Vatandaşlarımız hayatları boyunca bir kez yaptıkları bir etkinliği doya doya yaşasınlar istiyoruz. Fakat 155 ihbar hattına gelen yoğun ihbarlar, bizlere şifai olarak yapılan ihbarlar ve yazılı olarak yapılan şikayetler çerçevesinde bu noktada tolerans gösterilemez bir noktaya geldi" diye konuştu.

Polis memurlarının orkestra görevlilerine yaptıkları tebliğ şaşkınlıkla karşılanırken bazı görevliler, "Bu hafta düğünümüz var. Bu hafta çalalım sonra ne isterseniz yapın" şeklinde de yapılan tebliğe cevap verdi.

Yapılan bilgilendirmenin ardından polis memurları guruplar halinde düğünleri dolaşarak orkestra görevlileri ve düğün sahiplerini bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmeler, 2872 sayılı çevre kanunu gürültü yönetmeliği çerçevesinde uygulanıyor.
Kaynak: İHA