Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas'ın Suşehri ilçesinde sıcak hava hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

Sivas'tan Kısa Kısa
Hava sıcaklığının 42 dereceye ulaştığı ilçede, vatandaşlar parklarda ve ağaç gölgelerinde serinleyerek zamanlarını geçiriyor.

Çobanlar tarafından hayvanlarda Kılıçkaya Baraj gölünde serinletiliyor. Sıcak hava nedeniyle seralardaki sebzelerin de olumsuz etkilendiği belirtildi.

İlçeye bağlı Türkmenler köyünde çiftçilik yapan Dursun Ahmet Kaya, sıcak havadan dolayı seralarda bulunan salatalıkların zarar gördüğünü söyledi.

Seraları havalanması için açtıklarını, fakat aşırı sıcaklardan dolayı salatalıkların kurumaya başladığını ifade eden Kaya, "Her ne kadar su versek dahi sıcak hava dallarını kuruttu. Ürünler dallarında kurumaya başladı. Bu yıl havalar çok aşırı sıcak gidiyor. Bir anda bastıran sıcaklar bizleri dahi bunaltıyor. Özellikle öğlen vakitlerinde dışarıya çıkmamaya gayret gösteriyoruz" diye onuştu.

Bu arada, aşırı sıcak hava nedeniyle barajlarda su seviyesinin de azaldığı görüldü.

- Koyulhisar'da yangın

Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde çıkan yangında, bir ahır ve bir samanlık tamamen, bir ev de kısmen yandı.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Günışık köyünde muhtar Hüseyin Karaaslan'a ait samanlıkta bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangın, yan taraftaki ahıra ve Abdullah Karaaslan'ın evine sıçradı.

Suşehri Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahale ettiği yangına, Koyulhisar ve Akıncılar ilçesinden de itfaiye ekipleri gelerek destek verdi.

Kısa sürede söndürülen yangında, ahır ve samanlık tamamen, evin de kısmen yandığı belirtildi.

Kaynak: AA