Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Küçükoğlu Açıklaması

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, "Fatsa Devlet Hastanesiyle ilgili son viraja geldik. Eğer bunu da sorun yaşamadan atlatabilirsek yeni hastanemiz daha kısa sürede bitebilecek" dedi.

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Küçükoğlu Açıklaması
Küçükoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fatsa Devlet Hastanesinin acil hizmetlerini verdiği bloğun yıkılacağını ve hizmetlerin geçici bir süre için Ünye Devlet Hastanesinde verileceğini söyledi.

Her türlü şartları göz önünde bulunduklarını belirten Küçükoğlu, "Fatsa Devlet Hastanesiyle ilgili son viraja geldik. Eğer bunu da sorun yaşamadan atlatabilirsek yeni hastanemiz daha kısa sürede bitebilecek. İnşaat firması bizlerden mevcut hastanesinin boşaltılmasını talep etti. Yalnız şartlara baktığımız zaman bölge nüfusu arttı. Haliyle buda bir hasta sirkülasyonu oluşturuyor. Vatandaşlarımızı mağdur etmemek adına bakanlığa konuyu ilettim. Bakanlık hasta sayısındaki artışa bağlı olarak yıkımı şimdilik uygun bulmadı" diye konuştu.

Küçükoğlu, yaz ayının bitmesiyle hastanenin Ünye Devlet Hastanesine taşınacağını da ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fatsa Devlet Hastanesinin acili ve ameliyathaneleri kabul işlemleri tamamlandıktan sonra yapımı yeni biten Ünye Devlet Hastanesine taşınacak. Taşınma işlemiyle ilgili olarak net bir tarih vermemiz mümkün değil. Yalnız taşınma işlemi bittikten sonra inşaat firması hastaneyi en geç 2016'nın Mart ayında teslim edecek. Sonra bizlerde kendi açımızdan hazırlığımızı yapacağız ve en geç iki ay içinde yeni hastane hizmete girecek. Tüm şartları göz önünde bulunduruyoruz. Vatandaşımızın mağdur olmasını istemeyiz."

Kaynak: AA