Kamu Yatırımları Hızla İlerliyor

AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Adana milletvekili olarak, kentteki kamu yatırımlarının hızla büyüdüğünü görmenin mutluluğunu bugün bir kez daha yaşadığını söyledi.

Kamu Yatırımları Hızla İlerliyor
Adana Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, inşaatı devam eden kamu yatırımlarından bazılarını yerinde inceledi. Şehir Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ek binası ile stadyum inşaatlarını gezen Büyük ve Ünüvar, yüklenici firmaların yetkilileri ile bürokratlardan yatırımların son durumlarıyla ilgili bilgi aldı.

Ünüvar, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, yerinde görme fırsatı buldukları 4 yatırımın da Adana’nın merakla beklediği, bir an önce tamamlanmasını istediği yatırımlar olduğunu belirtti.

İnşaatların son durumlarının gayet iyi olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Adana Şehir Hastanesi şu anda yüzde 10’luk seviyeyi aşmış durumda. Artık hastanenin gövdesi ortaya çıkmış. Şu an bu inşaatta bin 500 civarında işçi çalışıyor. Üç vardiya olarak çalışıyorlar. İnşallah 19 Mayıs 2017 tarihinde tamamlanacak" dedi.

Bin 550 yataklı Adana Şehir Hastanesi’nin, Adana’ya tek seferde yapılmış en büyük kamu yatırımı olduğunu ifade eden Ünüvar, "Buraya yaptığımız yatırım, tamamlandığında bu ülkeye misliyle kazandıracak bir yatırım. Türkiye’nin en güzel hastanesi olacak. Ayrıca, otoban bağlantısıyla Türkiye’nin ulaşımı en iyi olan kampüs hastanesi olacak" diye konuştu.

Fatma Kemal Timuçin Kalp Hastanesi’nin yerinde inşaatı süren Adana Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin de bölgenin en büyük ağız ve diş sağlığı hastanesi olacağını belirten Ünüvar, yaşlı hastaların asansörleri rahatlıkla kullanabileceği, engelli vatandaşlar ile mahkumların diş sağlığı hizmeti alabileceği, genel anestezi altında ameliyathane şartlarında diş tedavilerinin yapılabileceği 42 ünitlik hastanenin, eylül ayında hizmete gireceğini ifade etti.

Ünüvar, "engelli dostu" olan bu hastanenin, diş uzmanlarının yetiştirileceği bir eğitim hastanesi olarak da değerlendirilebileceğini kaydetti.

Ünüvar, Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi ek binası inşaatının da hızla devam ettiğini, bu hastanenin 2016 yılının mayıs ayında hizmete sunulmasının planlandığını ifade etti.

Adana Şehir Stadyumu’nun son durumuyla ilgili de bilgiler veren Ünüvar, şunları söyledi:

"Stadyumun da son halini gördük. Orası gerçekten estetiğiyle, akustiğiyle Türkiye’nin en gözde stadyumlarından birisi olacak. Orada da şu anda 200’ün üzerinde işçimiz çalışıyor. Çok iyi bir noktada, inşallah önümüzdeki yılın sezonuna yetiştireceğiz. İnşallah yeni stadyumumuzda iki Adana takımımızın da Süper Lig maçlarını izleyeceğiz."

Yerinde inceledikleri 4 yatırımın da hızla ilerlediğinin altını çizen Ünüvar, "Gördüklerimiz karşısında son derece memnun kaldık. Sayın Valimiz ve değerli bürokratlarımız, sağolsunlar yatırımları adım adım takip ediyorlar. Adana milletvekili olarak, bu yatırımların hızla büyüdüğünü görmenin mutluluğunu bugün bir kez daha yaşadım" dedi.

Vali Mustafa Büyük de, yaptıkları incelemelerde, kamu yatırımlarının hazla ilerlediğine şahit olduklarını belirterek, yerinde görme fırsatı buldukları yatırımların, Adana ve bölge açısından çok değerli ve hayati yatırımlar olduğunu kaydetti.

Bu yatırımların zamanında tamamlanması ve hizmete açılması için gayret gösterdiklerini aktaran Büyük, "Hemen hemen tüm yatırımların planlanan şekilde devam ettiğini görüyoruz. Bazı yatırımların planlanan tarihten önce bitirilmesi için çaba gösteriyoruz. Bu da vatandaşlarımıza hizmeti ulaştırma noktasındaki titizliğimizi gösteriyor. İnşallah her yönüyle hepimizin mutlu olacağı, vatandaşın da hizmetten memnun kalacağı bir Adana gelecekte oluşmuş olacak. Ben emeği geçen bütün arkadaşlara, yaz sıcağında gece gündüz çalışan işçilerimize çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Adana Valisi Mustafa Büyük ve AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar’a, inşaatlarda yaptıkları incelemeler sırasında İl Sağlık Müdürü Ahmet Özer ve sağlık bürokratları eşlik etti.
Kaynak: İHA