İhsan Özkes: CHP'de dinle sorunlu kişiler var

CHP’den istifa eden İhsan Özkes, parti içinde dinle sorunlu kişiler olduğuna işaret etti.

İhsan Özkes: CHP'de dinle sorunlu kişiler var
CHP'den olaylı bir şekilde ayrılan İhsan Özkes, Star gazetesinden Mustafa Kartoğlu'na konuştu.

“CHP KENDİNİ KÜÇÜLTTÜ”
CHP'nin HDP'nin barajı geçmesi için destek verdiğini söyleyen Özkes, “CHP kendini küçülttü, HDP'yi büyüttü. Bu etik değil. Bugün AKP ile hükümet ortaklığı konuşabiliyorsan bunu HDP'nin yüzde 13 almasına borçlusun. Bu, CHP'nin kendi başına iktidara gelemeyeceğini kabul ettiğini gösterir.” dedi.

“AĞLANACAK HALLERİNE GÜLDÜLER”
CHP'nin 6 okundan 3'ünün kaybedildiğini belirten Özkes, “Atatürk'ün kurduğu parti bu durumu nasıl hazmeder?” diye sordu. AK Parti'nin tek başına iktidar olmaması için proje üretildiğini iddia eden Özkes, “O yüzden CHP yüzde 25'e düşmesine rağmen sevindi! Ağlanacak haline güldü.” şeklinde konuştu.

DİNLE SORUNLU KİŞİLER
CHP'nin AK Parti ile koalisyon kurmak için takla attığını da ifade eden eski Özkes, bu isteği şu sözlerle açıkladı: Çünkü yönetimin kendini kurtarması için koltuk beklentilerini karşılaması gerekir.

Sözlerinin devamında CHP içinde dinle sorunlu kişiler olduğuna dikkat çeken Özkes, bu sorunları CHP liderine ilettiğini söyleyerek şöyle devam etti: Bunları son iftarımızda Kemal Bey'e de ilettim. Ama deveye sormuşlar boynun neden eğri, ‘nerem doğru ki' demiş...

KÖŞE YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ