Eskişehir'den Kısa Kısa

Mahmudiye MüftülüğŸünce açılan Yaz Kur'an kursları'nda okuyan öğŸrencilere halı saha turnuvası düzenlendi.

Eskişehir'den Kısa Kısa
Müftülükten yapılan açıklamada, spor sevgi, barışŸ ve kardeşŸlik sloganıyla oynanan müsabakalarda çocukların centilmenlik içerisinde maçları oynadığŸı belirtildi.

İlçe Müftüsü H.Hüseyin Kılınçal yaptığŸı açıklamada, "Halı sahada maç yapan çocuklar camilerde yaz ayları boyunca din görevlilerimiz tarafından Kur'an-ı Kerim ve dini bilgileri öğŸrenen öğŸrencilerimizdir. Bu çocuklarımızı öğŸlene kadar okutmaktayız, istedik ki öğŸrettiğŸimiz ahlaki erdemleri öğŸleden sonra bu şŸekilde sportif bir aktivite ile tatbik edelim. Bugün oynanan maçlardan sonra gördüğŸüm manzara farklı kurslarda okumasına rağŸmen çekilen kura ile bir takım oluşŸturan öğŸrencilerimiz tam bir sportmenlik ve kardeşŸlik duygusuyla maçlarını yaptılar. Bu yüzden böyle aktivitelerin önemli olduğŸunu ve turnuvanın sloganını da 'severek öğŸreniyor, kardeşŸçe oynuyoruz' şŸeklinde belirledik" ifadelerini kullandı.

Turnuvanın sonunda değŸişŸik hediyelerle öğŸrencilerin ödüllendirileceğŸi kaydedildi.

- "Akıllı şŸehir projesi" hızla ilerliyor

Akıllı kentsel dönüşŸümün hızlandırılmasında yeni bir model olan "Akıllı şžehir Projesi" için Avrupa Komisyonu'ndan 5 milyon Avro hibe almaya hak kazanan TepebaşŸı Belediyesi, bu konudaki çalışŸmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, AşŸağŸısöğŸütönü bölgesinde 30 dönüm alanı kapsayan, içinde 57 villanın yer aldığŸı "Akıllı şžehirler ve Toplumlara LJözüm ǜretmek" isimli projeye yönelik çalışŸmalar sürüyor.

Hibe almaya hak kazanan proje için Türkiye ortakları 3'üncü toplantısını TepebaşŸı Belediyesi BaşŸkan Yardımcısı Melih SavaşŸ başŸkanlığŸında, TepebaşŸı Belediyesi Encümen Salonu'nda gerçekleşŸtirildiğŸi belirtildi.

Toplantıda, hazırlanacak yıllık rapor değŸerlendirmesi ve izlenecek metotların uygulanmasının yanı sıra uzun vadeli yapılacak çalışŸmalar üzerinde durulduğŸu kaydedildi.

- Binicilik sporuna ilk adım atıldı

Odunpazarı Belediyesi, Oyunpazarı KreşŸ ve Gündüz Bakımevi öğŸrencileri, EskişŸehir Atlı Spor Kulübü'ndeki öğŸrenciler binicilik sporuyla tanışŸtı.

Belediyede yapılan açıklamada, binicilik sporuyla tanışŸan minikler, ata binmenin ve atla iletişŸim kurmanın ilk deneyimini yaşŸadı.

Etkinlikte, Oyunpazarı'nın minik öğŸrencileri atların beslenme ve bakımıyla ilgili bilgiler alarak, atları yakından tanıma fırsatı yakaladığŸı belirtildi.

Atlarla bol bol hatıra fotoğŸrafı çektiren çocuklar ilk defa ata binmenin heyecanını yaşŸadığŸı kaydedildi.

- "EğŸitimde İşŸbirliğŸi Protokolü" imzalandı

EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi, EskişŸehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve EskişŸehir Denetimli Serbestlik MüdürlüğŸü arasında "EğŸitimde İşŸbirliğŸi Protokolü" imzalandı.

Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada, denetimli serbestlik kapsamında iyi halli bir kısım yükümlülerin sosyal ve kültürel alanda gelişŸmelerinin sağŸlanması, eğŸitim ve etkinliklerle kendilerini gelişŸtirerek topluma kazandırılmaları amacıyla EskişŸehir BüyükşŸehir Belediyesi, EskişŸehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve EskişŸehir Denetimli Serbestlik MüdürlüğŸü arasında "EğŸitimde İşŸbirliğŸi Protokolü" imzalandı.

EskişŸehir Kent Konseyi Kadın Meclisi ev sahipliğŸinde yapılan görüşŸmeler sonunda imzalanan protokol ile BüyükşŸehir Belediyesi Sanat Meslek EğŸitim Kursları (ESMEK) Birimi tarafından denetimli serbestlik tedbiri altındaki yükümlülere, Denetimli Serbestlik İl MüdürlüğŸü bünyesinde oluşŸturulan hobi odasında çeşŸitli eğŸitimler verileceğŸi belirtildi.

Denetimli Serbestlik İl MüdürlüğŸü'nde gerçekleşŸtirilen imza törenine EskişŸehir Kent Konseyi BaşŸkanı Nuray Akçasoy, BüyükşŸehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi BaşŸkanı Didem Aydınmakina, Kadın Meclisi BaşŸkanı Sühendan Koparal, ESMEK sorumlusu Yıldıray ǖncül ve Denetimli Serbestlik İl Müdür Vekili Selda GülşŸen Uslu katıldığŸı kaydedildi.

- İlaçlama çalışŸmaları devam ediyor

Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler MüdürlüğŸü ekipleri, havaların ısınmasıyla birlikte oluşŸabilecek koku ve bakterileri önlemek için çöp konteynerlerini düzenli olarak ilaçlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, Kırsal Hizmetler MüdürlüğŸü ekipleri çöp konteynerlerini özel ilaçlar ile hem dezenfekte ediyor hem de haşŸerelerin üremesine engel oluyor.

Odunpazarı Belediyesi, gerçekleşŸtirdiğŸi ilaçlama çalışŸmaları sayesinde, sıcak havalarda çöp birikintileri yüzünden üreyen bakterilere ve bu bakterilerden dolayı oluşŸan sinek ve haşŸerelere karşŸı önlem aldığŸı belirtildi.

Yetkililerin, Odunpazarı'nı her türlü insan sağŸlığŸını tehdit eden zararlılardan kurtaracakları kaydedildi.

- Asfalt kaplamada ekonomik çözüm

BüyükşŸehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi BaşŸkanlığŸı, İlçe Kırsalında bulunan Mahalle yollarının asfalt sathi kaplamasını bundan böyle ekonomik ve kalite yönünden avantajlı olan Emülsiyon (CRS-2) ile yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Hamidiye Asfalt Plent ünitesinde yeni kurulan Emülsiyon tesisiyle saatte 10 ton malzeme üretimi gerçekleşŸtiriliyor.

İlk uygulamayı Mahmudiye İlçesi Topkaya-Fahriye Mahalleleri arasında yapan Kırsal Hizmetler Dairesi BaşŸkanlığŸı yetkilileri, Emülsiyon asfaltı çift kat yapmalarına rağŸmen maliyetinin diğŸer sathi kaplamaya göre çok daha ucuz olduğŸunu belirterek, gerek zamandan ve gerekse maliyetten tasarruf sağŸlanacağŸını ayrıca çevreye ve insan sağŸlığŸına zararlı etkisinin olmadığŸını kaydettiler.

Yetkililer uygulamanın serin havalarda da yapılabilecek olması nedeniyle ekim ve kasım ayında bile ilçe kırsalındaki yollarda sathi kaplama çalışŸmalarının devam edeceğŸini bildirdiler.

Kaynak: AA