Aksaray'da Yatağa Bağımlı Hastalara Evinde Sağlık Hizmeti

Aksaray Devlet Hastanesi ve Aksaray Belediyesi arasında Mart 2015 tarihinde imzalanan protokol kapsamında, günlük ortalama 20 yatağa bağımlı hastaya Evde Sağlık Hizmeti veriliyor.

Aksaray'da Yatağa Bağımlı Hastalara Evinde Sağlık Hizmeti
Aksaray Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi sorumlusu Uz. Dr. Gülay Oludağ, halen 630 hastanın evde sağlık hizmeti birimince takip edildiğini, ağır ve uzun süreli yatağa bağımlı hastaların ay içerisinde en az bir kez ziyaret edilerek, fiziki muayenelerinin, tetkik ve tahlillerinin, yara pansumanı ve enjeksiyonlarının düzenli olarak yapıldığını söyledi.

Oludağ, “Aksaray Devlet Hastanesi ve Aksaray Belediyesi arasında imzalanan protokol gereğince, Aksaray Belediyesi araç, yakıt, iki şoför, bay ve bayandan oluşan iki temizlik personeli desteği veriyor. Aksaray Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi şu anda bir uzman hekim, dört hemşire, bir yaşlı bakım teknikeri, iki şoför ve iki temizlik personeli ile 630 yatağa bağımlı hastaya sağlık hizmeti veriyor. Belediye ile imzalanan protokol sonrasında evde sağlık hizmetimiz daha hızlı, etkin ve verimli hale geldi. Evde Sağlık hizmeti almak isteyen hasta sayısı da her geçen gün artmaktadır. Günde ortalama 20 hastayı evinde ziyaret ediyoruz. Yaptığımız rutin sağlık hizmetlerinin yanında, uzun süredir yatağa bağımlı olmanın getirdiği yatak yaralarının bakımı konusunda hasta yakınlarına eğitim veriyoruz. Aynı zamanda yatan hastalarımıza rehberlik yapıyor, zaman zaman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne yardım ve bakım parası ve diğer ihtiyaçları için yönlendiriyoruz. Evde Sağlık Hizmeti biriminde bulunan bay ve bayandan oluşan iki belediye personeli, yalnız yaşayan yatağa bağımlı hastaların, kişisel ve genel temizliklerini, ev temizliklerini ve yemek ihtiyaçlarını da karşılıyor” dedi.

Kaynak: İHA