Sivas'a Yapılan Et Entegre Tesisi Tamamlanmak Üzere

Sivas'a yapılan et entegre tesisinin tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.

İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Valisi Alim Barut, AK Parti Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Ulaş ilçesi Kovalı mevkisinde yapımı süren tesiste incelemelerde bulundu.

Vali Alim Barut, tesisin yapımında sona gelindiğini belirterek, "Et entegre tesisimizin hizmete girmesi için son düzenlemeler yapılıyor. Dünya standartlarının tamamını karşılayacak, hijyenik bir ortamda etin işlenmesine ve vatandaşın hizmetine sunulmasına yönelik güzel bir tesis oldu" ifadelerini kullandı.

Sivas'ın hayvancılıkta gelişen bir il olduğunu kaydeden Barut, "Birkaç kilometre ilerde belki hayvancılık organize bölgesi kurulmuş olacak. Tüm Sivas'a, hatta bölgeye hitap edecek tesis, son aşamaya geldi. Bu tesisi ilimize kazandıran Sivas İl Özel İdaresine ve tüm personeline, yüklenici firmamıza ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Sivasımıza, memleketimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

- Et ve Süt Kurumuna devredilecek

Milletvekili Bilgin de tesisin Et ve Süt Kurumuna devredilmesiyle sürecin başlayacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Planlama kurulu önümüzdeki süreçte inşallah karar alacak ve tesis Et ve Süt Kurumuna devredilecek. Sivas ekonomisi, tarım ve hayvancılığı için, genel olarak da ülke tarım ve hayvancılığı için bu sektöre yakışır, güzel bir tesis olacak. Tarım ve hayvancılığa artı bir değer katacak."

Kaynak: AA