Şırnak'ta 3 Askerin Şehit Edilmesi

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Şırnak’ın Akçay bölgesinde meydana gelen çatışmada biri subay 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili, “Bunlar bizim milletimizin insanı olamaz” dedi.

Şırnak’ın Akçay bölgesinde meydana gelen çatışmada biri subay 3 askerin şehit edilmesi üzerine yazılı açıklama yapan BBP Genel Başkanı Destici, “Öncelikle şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Başta aileleri olmak üzere, TSK ve büyük Türk Milletimize başsağlığı diliyorum” ifadesini kullandı.

Son dönemde bu saldırıların gittikçe arttığına değinen Destici, şunları kaydetti:

“Artık her gün şehit haberleri ile uyanıyor, şehit haberleri ile yüzleşiyoruz. Öncelikle askerlerimizi, polislerimizi şehit eden, sivillerimizin hayatına kast eden hain, bölücü PKK terör örgütünü, onun tüm unsurlarını lanetliyorum, kınıyorum ve onları bu büyük Türk Milletinin bir parçası olmadıklarını ilan ediyorum. Yüreğinde zerre kadar iman olan, en hafif vicdan ve ahlak duygusuna sahip olan, acıma ve merhamet hissi taşıyan hiçbir insan babası ile telefonda konuşan bir insana, eşi ile pazarda alış veriş yapan bir askerimize, ailesi ile birlikte ziyaretten dönen bir binbaşımıza silah sıkamaz. Bunlar bizim milletimizin insanı olamazlar. Bunlar emperyalist küresel güçlerin kuklası olan ve ne idüğü belirsiz bir takım insanlar topluluğudur.”

"BUNLAR 30 YILDAN BU YANA MİLLETİMİZE KAN KUSTURUYORLAR"

“Bunlar 30 yıldan bu yana milletimize kan kusturuyorlar” ifadesini kullanan Destici, “Maalesef 30 yıldan bu yana Türkiye’yi yönetenler terörle gerçek anlamda mücadele etmediler. Nihayetinde bedelini milletimiz, askerimiz, polisimiz, öğretmenimiz, imamımız ve sivil vatandaşlarımız ödedi.

Türkiye’yi yönetenler isteseydiler otuz yılda otuz kez PKK’yı bitirirlerdi. Şu son döneme de baktığımız zaman çözüm süreci denilen bölünme sürecinden önce PKK eylemleri sıfırlanmıştı. Ama birden çözüm süreci denilen süreç ile karşı karşıya kaldık. Bugün bu süreci götürenler, yönetenler aldatıldıklarını, kandırıldıklarını kendilerine verilen sözleri yerine getirilmediğini ifade ediyorlar. PKK’nın onun siyasi uzantılarının müzakerede anlaştıkları hiçbir maddeyi yerine getirmediklerini söylüyorlar” dedi.

"BUGÜN MÜCADELE DÜNE KARŞI DAHA ZOR ŞARTLARDA GERÇEKLEŞECEK"

Destici, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“PKK sınır dışına çıkacaktı, silah bırakacaktı, kendini lav edecekti. Biz o zamanlarda ülkemizi yönetenleri uyardık. Dedik ki PKK’nın böyle bir derdi yok. PKK’nın yolu dümdüz. Bölünmeye gidiyorlar. Özerklik ve ayrı bir devlet istiyorlar. Bunu bilmek için müneccim, âlim olmaya, büyük strateji uzmanları olmaya gerek yok. Çünkü adamlar meydanlara çıkıp bunu açıkça söylüyorlar. Bugün şirin gösterilmeye çalışan eşbaşkan üç sene önce Doğu Beyazıt’ta açık mitingde ‘Burası özgür Kürdistan olacak, biz bunu göreceğiz ve biz burada yaşayacağız’ sözlerini kullandığında da biz bunu söylemiştik. O dönemdeki başka bir eşbaşkanın ‘bizim yolumuz dümdüz, devletleşmeye, özekliğe gidiyoruz’ dediğinde biz yine uyarılarımızı yaptık. Ama ülkemizi yönetenler uyarılarımızı dikkate almadılar. Bugün acı tablo ile karşı karşıya kaldık. PKK adeta Türkiye’yi yönetenlerin yanlış politikalar sonucu daha da büyüdü, güçlendi ve silahlandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesinin her bir bölgesini üst haline getirdi. Bugün mücadele düne karşı daha zor şartlarda gerçekleşecek. Ama bu büyük Türk Milleti, bizler, askerimizle, polisimizle, öğretmenimizle, imamımızla, doğulumuzla batılımızla, Türkümüzle, Kürdümüzle, Alevimiz ile Sünnimiz ile iktidar ve muhalefetimizle bir ve beraber olacağız. Birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendireceğiz. 21. Yüzyıl eşkıya sürülerine karşı topyekûn bir mücadele vererek hep birlikte bunların kökünü kazıyacağız ve milletimizi bu terör belasında kurtaracağız.”
Kaynak: İHA