Mersin'de Trafik Denetimleri Arttırıldı

İçel’de trafik denetimlerini arttıran ekipler, özellikle abartılı egzoz, gereksiz klakson kullanımı ve modifiyeli araçlar üzerinde uygulama yaparak, kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uyguladı.

Mersin'de Trafik Denetimleri Arttırıldı
İçel Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, trafik kazalarının önlenebilmesi, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması ve insanların güvenli seyahat edebilmeleri amacıyla denetimlerin aralıksız sürdüğü bildirildi.

Bu kapsamda, trafikte çevre ve gürültü kirliliğine sebep olan abartı egzoz kullanımı, toplu taşıma araçlarının gereksiz yere klakson kullanımı ve modifiyeli araçların trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek davranışları ile ilgili şikayetleri değerlendiren ekipler, başta ticari araç, otomobil, motosiklet ve yabancı plakalı araçlar olmak üzere trafikte kusurlu hareketlerde bulunan ve kural ihlali yapan sürücülere yönelik, sivil kıyafetli personelin de katıldığı uygulamalar gerçekleştirdi.

İl merkezinde birçok noktada gerçekleştirilen son 3 gündeki uygulamalarda, 4 bin 85 araç kontrol edilirken, 675 araca cezai işlem uygulandığı, bunlardan 62’sinin trafikten men edildiği kaydedildi.
Kaynak: İHA