Menemen, Yol Sorununa Çözüm İstiyor

İzmir’in Menemen ilçesindeki iş adamları, Koyundere’ye kadar getirilen Kuzey Çevreyolu’nun, Aliağa ilçesine kadar uzatılması gerektiğini dile getirdi.

Menemen, Yol Sorununa Çözüm İstiyor
Petkim ve Çandarlı Limanlarının açılmasıyla günde 3 bin 300 TIR’ın limanlara gitmek için yola çıkacağını, Menemen’de yaşanan mevcut yoğun trafiğin daha da artacağına dikkat çeken Menemen Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Güral, Karayolları tarafından Koyundere’ye kadar getirilen İzmir Kuzey Çevreyolu’nun Aliağa’ya kadar uzatılması gerektiğini belirtti.

İzmir’in kuzey aksında faaliyetlerini sürdüren sanayici ve iş adamları ise, Menemen ekonomisinin canlanması için otoyolun Aliağa’ya kadar uzatılmasının şart olduğunu ifade etti.

"İZMİR İHMAL EDİLMESİN"

Menemenli sanayici ve iş adamları olarak otoyolun projelendirilerek bir an önce hayata geçmesini beklediklerini belirten Güral, “Çandarlı limanı açıldığında otoyolun da açılması lazım. Yoksa İzmir’in kuzeyi yaşanacak bir yer olmaktan çıkar. Devletin başka yerlerde yaptığı projeleri gördükten sonra bizim taleplerimizin büyük projeler olmadığını düşünüyorum. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın açılışını seçimlerden öncesine yetiştirdiği Konak Tüneli çok hoşumuza gitti. Doğu ve Güneydoğu’da bu yollardan çok yapıldı fakat İzmir hep ihmal edildi. İzmir göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kaynak: İHA