Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Bruzga Alanya'da

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Audrius Bruzga, "Başta yenilenebilir enerji, güneş panelleri konusunda Türk iş adamlarıyla, Litvanyalı iş adamları işbirliğine gidebilir" dedi.

Litvanya'nın Ankara Büyükelçisi Bruzga Alanya'da
Bir dizi ziyaret için Alanya'ya gelen Bruzga, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven'i ziyaretinde, ilçeyi adeta "cennete" benzetti.

Alanyalı iş adamlarıyla ilişkileri güçlendirerek daha fazla ticaret yapmak istediklerini belirten Audrius Bruzga, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik sürecini de her zaman desteklediklerini söyledi.

Kaymakam Tanrıseven ise her yıl binlerce Litvanyalı turistin Alanya'ya geldiğini belirterek, "Litvanya vatandaşlarını turist ve mülk sahibi olarak Alanya'ya bekliyoruz. 150 Litvanya vatandaşı da Alanya'da mülk sahibi olarak yaşıyor" diye konuştu.

Büyükelçi Bruzga, Alanya Belediyesi ve Alanya Ticaret ve Sanayi Odasını da (ALTSO) ziyaret etti.

Litvanya vatandaşlarının Türkiye'de gezmek için en çok Alanya'yı tercih ettiğine değinen Bruzga, ALTSO'nun, 19-23 Ağustos tarihlerinde Litvanya'ya düzenleyeceği iş gezisinden bilgisi olduğunu da aktardı.

Gezinin güzel geçeceğine inandığını dile getiren Audrius Bruzga, "Biz de büyükelçilik olarak bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapacağız. Biz Alanya ile ilişkilerimizi güçlendirerek, iki taraflı daha fazla ticaret yapılmasını istiyoruz. Başta yenilenebilir enerji, güneş panelleri konusunda Türk iş adamlarıyla, Litvanyalı iş adamları işbirliğine gidebilir" diye konuştu.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin de Litvanya Büyükelçiliği ile her zaman iyi diyaloglar gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ALTSO'nun iş gezisi ziyaretinde iş adamlarına vize kolaylığı sağlanmasını ve 3 ila 5 yıl süreli vize verilmesi konusunda yardımcı olunmasını istedi.

Kaynak: AA