Eskişehir'de Yaşayan Irak-Telaferli Türkmen Aileleri Yemekte Buluştu

Eskişehir'de yaşayan Irak-Telaferli Türkmen aileleri, Eskişehir Valiliği ve Türk Ocağı Eskişehir Şubesi tarafından organize edilen yemekte bir araya geldi.

Eskişehir Öğretmenevi'nde düzenlenen yemekte konuşan Vali Tuna, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Telafer'den gelen misafirleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Türk insanını yardımsever, kardeşlik duyguları en üst düzeyde, birlik ve beraberlik içinde yaşayan, vatanını ve milletini seven bir toplum olarak nitelendiren Tuna, şunları kaydetti:

"Dünyanın neresinde olursa olsun bir mazlum, bir yardıma muhtaç insan varsa Türkiye ve Türk insanı hemen yardıma koşuyor. İnsana, insan gibi yakışan yardımı yapmak bizim boynumuzun borcudur. İnsanı sevmeyi ve yardımlaşmayı da çocuklarımıza öğretmemiz lazım. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkmalıyız. Bizler büyük bir aileyiz, bunu unutmamalıyız. İnsanları ayırmadan, kayırmadan sevmeliyiz. Bizi her ne kadar ayırmaya çalışsalar da bunu hiçbir zaman başaramayacaklar. İnşallah geleceğimiz çok güzel olacak. Biz, Türk devleti olarak her zaman sizin yanınızdayız. Kapımız her zaman herkese açık."

Hayır işinde Eskişehir insanının adeta yarıştığını dile getiren Vali Tuna, Telaferli Türkmenlerin de kentte yaşadığı sürece gerekli yardımı alacağına inandığını sözlerine ekledi.

Türk Ocağı Şube Başkanı Nedim Ünal ise geçen yıldan bu yana bin 150 Iraklı Türkmen'in Eskişehir'de yaşadığını bildirdi.

Kerkük Vakfı Temsilcisi Prof. Dr. Mahir Nakip ise, Türk insanının çok kadirşinas olduğunu, herkese kucak açtığını anlattı.

Türkmeneli Vakfı Telafer Sorumlusu Adil Selvi de, huzur ve sükunet içinde yaşayan Iraklı Türkmenlerin yerlerinden ve yurtlarından edildiğini, kendilerine tek kucak açan ülkenin ise Türkiye Cumhuriyeti olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA