Yalçın Akdoğan: 'HDP sadece istiyor'

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: "HDP sadece istemeye alışmış, oyu ve desteği milletten, icraatı ve uygulamayı AK Parti'den istiyor, süreçteki rolü istemekten öteye geçmiyor."

Yalçın Akdoğan: 'HDP sadece istiyor'
Yalçın Akdoğan: 'HDP sadece istiyor'
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, 'HDP'nin hala süreçte her şeyi AK Partiden istemesi çok ironik. HDP sadece istemeye alışmış, oyu ve desteği milletten, icraatı ve uygulamayı AK Parti'den istiyor, süreçteki rolü istemekten öteye geçmiyor' dedi.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Akdoğan, 'HDP'nin değil AK Parti'nin alacağı oyun sürecin gidişatına etki yapacağını, asıl belirleyici aktörün AK Parti olduğunu söylemiştik. Çözüm sürecinin aktörlerine ve yürütücüsü Hükümete savaş açan HDP'nin hala süreçte her şeyi AK Partiden istemesi çok ironik. HDP sadece istemeye alışmış, oyu ve desteği milletten, icraatı ve uygulamayı AK Parti'den istiyor, süreçteki rolü istemekten öteye geçmiyor. HDP'nin Meclis'teki milletvekili sayısıyla sorumlu söylem ve eylemlere yönelmesi önem taşıyor. Millet sadece iktidardan değil muhalefetten de bunu bekler' ifadelerini kullandı.