Sivil Toplum Kuruluşları KTO Karatay Üniversitesinde Buluştu

KTO Karatay Üniversitesi, Konya'da bulunan sivil toplum kuruluşlarını üniversite bahçesinde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya getirdi.

KTO Karatay Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Öztürk, Kuruluşu 1251 yılına dayanan; tarihin simgesi Karatay Medresesi'ni, 90 yıl aradan sonra yeniden canlandırdıklarını söyledi.

Üniversitenin sadece odanın değil sanayici ve esnafın da üniversitesi olduğunu belirten Öztürk, "Hoşgörünün, kardeşliğin, yardımlaşmanın hayat felsefesi olarak dünyaya yayıldığı Konya'da ayrı bir heyecan ve mutlulukla geçirdiğimiz ramazan ayında birlik ve beraberliğimizi sağlamlaştıran böylesine toplantılar ayrı bir mutluluk vermektedir" dedi.

Konya'nın ekonomik ve sosyal alanda hızla büyüdüğüne şahit olduklarına işaret eden Öztürk, KTO Karatay Üniversitesinin de Konya'yı yeniden üniversiteler şehri haline getirme hedefiyle kurulduğunu aktardı.

İftar programına KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile üniversite bünyesinde çalışan akademik ve idari personel katıldı.

Kaynak: AA