Şehit Yakınları, Gaziler Ve Yetimler İftar Sofrasında Buluştu

Bağcılar’da Ramazan ayı anlamına uygun programlarla yaşanıyor. Bağcılarlı şehit yakınları, gaziler ve yetimler düzenlenen iftar programında ağırlandı. Kur’an Tilaveti ve şiir dinletilerinin sunulduğu programda davetliler dünya üzerinde zulüm gören Müslümanlar için okunan duaya ‘amin’ dediler.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için canlarını ortaya koyan Bağcılarlı şehitlerin yakınları, gaziler ile yetimleri düzenlediği iftar programında ağırladı.

Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen iftar programına katılan davetliler, okunan Kur’an Tilavetini huşu içerisinde dinledi. Şiir dinletilerinin de sunulduğu programda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Harun Karaca Ramazan ayına hep birlikte sağlık ve mutlulukla kavuşmanın huzurunu yaşadıklarını ifade etti.

AK Parti olarak ülkenin kalkınması için üzerlerine düşeni yaptıklarının altını çizen Karaca, “Bundan sonra da ülkemizin birliğini ve kardeşliğini korumak için çalışacağız” diye konuştu.

Şehitlerin, gazilerin ve yakınlarının her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır da, ortak değer olan Hazreti Mevlana’nın, Azrail’e ‘Beni Allaha götürecek sevgili beri gel daha yakına gel’ dediğini hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehitlerimiz hayata gerektiği kadar önem verdiler. Hayatı gerektiği gibi ifa ettiler. Misafir olarak bulunduğumuz bu dünyada her birimize düşen görevler var.”

Bağcılar’da Ramazan ayının huzurla yaşandığını belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, ülkemizin bugünlere şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde geldiğini ifade etti.

Türkiye’yi kalkındırmak ve hak ettiği yere getirmek için çalıştıklarını ifade eden Çağırıcı: “Bağcılar, her zaman birlik ve beraberliğin adresi oldu. Ramazan ayında mahallelerimizde düzenlediğimiz iftar sofralarında buluşuyoruz. İhtiyaç sahiplerini lokantalarda ağırlıyoruz. Askıda ekmek projemiz kapsamında hemşehrilerim, bir ekmek kendileri bir ekmek de ihtiyaç sahipleri için alıyor. Hayırsever işadamlarımızın da katkısıyla yetim ve öksüzlerimize kıyafet yardımında bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

ÇAĞIRICI, DAVETLİLERİN MASALARINI ZİYARET ETTİ

Program başta Doğu Türkistan, Suriye ve Mısır olmak üzere dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslümanlar için dua okunmasıyla sona erdi. Başkan Çağırıcı, masaları tek tek dolaşarak konuklarıyla sohbet etti, hatırlarını sordu ve duygularını paylaştı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Kaynak: İHA