Kadın Doktor Hakkındaki Dini Telkin İddiası

Eyüp Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hasan Karaman, iki hastaya, dini telkinlerde bulunduğu, ramazan nedeniyle muayene edemeyeceğini, açık giyindiği için hastalandığını söylediği iddia edilen Dr. Necibe Nur Keleş hakkında idari inceleme başlatıldığını bildirdi.

Eyüp Devlet Hastanesi'nce, Nöroloji Uzmanı Dr. Necibe Nur Keleş hakkında sosyal medya, basın ve haber ajanslarıyla televizyonlarda çıkan haber ve iddialarla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Başhekim Karaman, Zübeyde Balcı isimli hastanın 30 Haziran Salı günü saat 11.30 civarında Nöroloji Polikliniği'nde görevli doktor Keleş'in kendisinin şikayetini dinledikten sonra "açık giyindiğin için böyle oluyor, kapan geçer, nazardan oluyor" şeklinde dini nasihatlerde bulunduğu iddiasıyla Hasta İletişim Birimi ve Hastane Yöneticiliği'ne gereğinin yapılması talebiyle sözlü ve yazılı başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Aynı gün 11.40 civarında Uğurcan Yaman isimli hastanın da Nöroloji Polikliniği'nde görevli Dr. Necibe Nur Keleş'in, şikayetini dinledikten sonra dini telkinde bulunduğu ve ramazan nedeniyle muayene edemeyeceğini söylediği iddiasıyla gereğinin yapılması için Hasta İletişim Birimi ve Hastane Yöneticiliği'ne sözlü ve yazılı başvuruda bulunduğunu belirten Karaman, iki hastanın yazılı başvurularındaki iddialarla birlikte sosyal medya, basında, haber ajansları ve televizyonlarda çıkan haber ve iddialarla ilgili hastane yönetimi tarafından gerekli idari incelemenin başlatıldığını bildirdi.

Kaynak: AA