Babaeski Belediyesi'nden İftar

Babaeski Belediyesi, Ramazan ayı dolayısıyla belediye personeline iftar verdi.

Bir restoranda düzenlenen iftara, Belediye Başkanı Abdullah Hacı, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ile belediye personeli katıldı.

Hacı, iftar sonrası yaptığı konuşmada, ramazan ayının dostluğun, kardeşliğin, komşuluğun, sevginin, barışın ve adaletin çoğaldığı bir ay olduğunu söyledi.

Ramazan ayında manevi duyguların arttığı, birlik ve beraberliğin daha çok hakim olduğunu belirten Hacı, belediye personeli ile bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Okunan duaların ve tutulan oruçların kabul olması temennisinde bulunan Hacı, şunları kaydetti:

"Ramazan ayı, aile ve toplumların yoğun bir şekilde kendilerini manevi duygulara adayarak, bir araya gelmenin mutluluğunu paylaştığı bir dönemdir. Toplumun büyük çoğunluğu, kendilerinden daha kısıtlı imkanlara sahip olanlara yardım eli uzatmanın ilhamı ve imanlarını yüceltmektedirler. Biz de belediye olarak her dönemde olduğu gibi ramazan ayında da hangi uzak köşede ayağı çıplak bir çocuk, ihtiyaç talep eden bir aile varsa onların yanında olduk. Sizler, altyapı çalışmalarında son bir yıldır verdiğiniz olağanüstü emek ile tarihe geçtiğinizin belki farkında değilsiniz. Kentler 24 saat yaşayan canlı bir devasa organizmadır. Sizler bu kenti alt yapısı ve üst yapısı ile modern, çağdaş, bir Avrupa kenti olarak inşa edip gelecek nesillere emanet edeceksiniz. Fikir emekçisi ve elleri nasırlı işçi arkadaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Sizlere ailelerinizle birlikte sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Konuşmanın ardından Babaeski Cedit Ali Paşa Camisi Müezzini Hüseyin Kara eşliğinde şükür duası okundu.

Kaynak: AA