Üçüncü Off-Road Şenliği Başlıyor

Erzincan Off-Road Kulübü yönetimi Erzincan Valisi Süleyman Kahraman’ı ziyaret ettiler. 25 Ağustos tarihinde Transanatolia yarışmasına ev sahipliği yapacak olan Erzincan programı hakkında bilgi veren Off-Road kulübü üyeleri, etkinliğin Erzincan’ın tanıtımında etkisi olacağını dile getirdiler.

Üçüncü Off-Road Şenliği Başlıyor
Erzincan Off-Road Kulübü Başkanı Sinan Deniz ve yönetimi Erzincan Vali Kahraman’ı makamında ziyaret ettiler. 2015 yılı etkinlikleri ve 3.Erzincan Off-Road Şenliği hakkında bilgi veren Başkan Sinan Deniz, Transanatolia yarışçılarının Erzincan’dan geçiş yapacaklarını söyledi.

22 Ağustos 2015 tarihinde Ankara’dan yola çıkacak araçlar, Ankara - Nevşehir - Kemaliye - İliç - Kemah - Refahiye - Erzincan - Erzurum - Sarıkamış güzergâhından seyredecekler. Bitiş noktasının ardından araçlar tekrar Erzincan üzerinden Ankara’ya varıp yarışı bitirecekler. Yarışmacılar araçlardaki GPS ve yol notlarıyla yol bulup ilerlemeye çalışacaklar. TRANSANATOLİA yarışması hakkında bilgi veren Başkan Deniz, araçların %70 arazi yollarında, %30 asfalt yolda ilerleyerek bazı kısımlarda ise ağır Off-Road parkurlarını aşmaya çalışacaklarını söyledi.



Erzincan’dan iki kere geçecek yarışmacılar Kemaliye ve Refahiye’de (Akbulut kayak tesisleri) kamp yapacak. 40’a yakın motosiklet ve 40 arazi aracının katılacağı yarışın çoğunluğu yabancı uyruklu yarışmacıdan oluşuyor. 3.170 km yol kat edecek araçlar ve motosikletler Erzincan’daki geçeceği güzergâhlara renk katacak. Ulusal ve yabancı TV kanallarının da takip edeceği bu yarış yerli ve yabancı basında haber ve belgesel olarak gösterilecek. 25 Ağustos’ta Erzincan’da olacak yarışmacılar şehir merkezinden geçerek saat kulesi önünde bir araya gelecekler. Tüm yarışçıların gelmesi ile birlikte yarış saat kulesi önünden protokol üyelerinin startı ile başlayacak. Mecidiyeköy - Handeresi - Çayırlı istikametinden devam edecek. Aralarında Paris-dakar rallisinde derece yapmış sporcularında olacağı bu yarışın Erzincan için önemli bir organizasyon olacağı düşünülüyor.

Programın etkileyici olduğunu söyleyen Vali Kahraman, Erzincanlıları bu eşsiz araçları ve yarışı seyretmeye davet ettiğini belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.

Erzincan Off-Road Kulübü Başkanı Sinan Deniz, ayrıca bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Off-Road şenliği ve yarışları hakkında Vali Kahraman’a bilgi verdi. 2013 yılında 1.incisi düzenlenen yarışmalara her geçen gün ilginin arttığını söyleyen Başkan Deniz, bu organizasyonları daha profesyonel bir şekilde yaparak halkın yoğun ilgisini çekmeye başladıklarını söyledi.

Bu yıl içerisinde 13 Şubat Kurtuluş Kupası ve İliç Kaymakamlığının daveti ile İliç Off-Road Şenliği düzenlediklerinin bilgisini veren Off-Road Kulüp Başkanı Sinan Deniz, “29-30 Ağustosta düzenlemeyi düşündüğümüz şenliğimize civar illerden profesyonel yarışmacılar da katılacak. Doğa sporları başkenti olan ilimiz Off-Road sporunda söz sahibi bir il olmaya başladı.

Bu iki görsel şovu yapmamızdaki amaç Erzincan’ın güzelliklerinin hem ülkemizde hem de yurt dışında tanıtımına katkıda bulunmaktır. Valiliğimiz ve Belediyemizin bizlere göstermiş oldukları ilgi alakadan dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi.

Doğa ve turizmin başkenti olan Erzincan’ın böylesi bir organizasyona daha önce de ev sahipliği yaptığını ve başarı ile bunun üstesinden geldiğini söyleyen Valimiz Sayın Süleyman Kahraman, uzun zaman sonra yeniden böyle bir uluslar arası organizasyona ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu ifade etti.

İlimiz için önemli olan bu etkinlikte emeği geçen Erzincan Off-Road Kulübü’ne teşekkürde bulunan Sayın Valimiz, katılımcı tüm sporculara başarılar dileyerek, yarışmaların kazasız belasız sonuçlanması temennisinde bulundu.
Kaynak: İHA