Tirebolu Kaymakamı Yaran'a Veda Yemeği

Tirebolu İlçesi ve Köyleri Muhtarlar Derneğince, Konya'nın Ereğli ilçesine atanan Ömer Lütfi Yaran için veda yemeği düzenlendi.

Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, veda yemeğinde yaptığı konuşmada, Yaran'ın görev yaptığı dönemde ilçedeki çalışmalarıyla örnek bir idareci olduğunu söyledi.

Yaran'ın mesleğinin gereklerini yerine getiren, yönetici olarak halkın sevgisini ve takdirini yerine getiren bir kardeşleri olduğunu ifade eden Çelik, "Bir kaymakamda olması gereken özelliklere fazlasıyla sahip olan bir meslektaşımızdır. Önemli olan kendisinden sonraki dönemlerde iz bırakabilmektir. İlçe kaymakamımızın da hoş bir seda bırakarak buradan ayrıldığını düşünüyorum. Bundan sonra görev yapacağı yerlerde kendisine başarılar diliyorum ve Giresun'u unutmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Yaran ise üç yıl boyunca son derece severek ve uyum içinde çalışma gayretinde içerisinde olduklarını belirterek, "Geriye baktığımızda üç yıl kısa bir zaman gibi güzelliklerle geldi geçti. Olumsuz bir hatıramız olmadı. Zaten insan yapısı itibarıyla son derece nezih bir memleket. Doğu Karadeniz'e baktığımız zaman turizm potansiyelinin en yüksek olduğu bir memleket. Plajları, denizi, tarihiyle turizm de önü açık memleket. Tirebolulular birlik ve beraberlik içinde oldukları sürece üzerinde gelemeyecekleri hiçbir sorunları olamaz" dedi.

Konuşmaların ardından Yaran'a, Tirebolu İlçesi ve Köyleri Muhtarlar Derneği tarafından plaket takdim edildi.

Giresun Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu Başkanı Erim Yaman'da Kaymakam Yaran'a üzerinde gümüş fındık figürü olan bir tablo takdim etti.

Kaynak: AA