HDP'ye oy veren CHP'li Özçelik olağanüstü toplantıda konuştu

TBMM terör gündemiyle CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine toplandı. CHP adında Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik konuştu. CHP'li Özçelik genel seçimlerde HDP'ye oy verdiğini açıklamıştı.

HDP'ye oy veren CHP'li Özçelik olağanüstü toplantıda konuştu
HDP'ye oy veren CHP'li Özçelik olağanüstü toplantıda konuştu
CHP'nin olağanüstü toplantı çağrısı üzerine Meclis toplandı.

CHP adına konuşmak üzere kürsüye CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik çıktı.

CHP'nin kapalı grup toplantısında HDP'ye oy verdiğini açıklayarak parti içinde krize neden olan Murat Özçelik, 'IŞİD'e karşı Türkiye başlangıçta tedbir almadı, tavır almadı. Suriye'deki iç savaş Türkiye içine taşındı. Hükümet yapmayacağım dediği şeylerde U dönüşü yaptı. ' dedi.

Çelik, "Malum, son bir hafta içerisinde efendim, 46 vatandaşımız vefat etti, yüzlerce vatandaşımız yaralandı ve acımız hakikaten çok büyük. Bu olayların tamamına değinildi ama malumunuz, Suruç’ta kendini patlatan şahıs dâhil 32 kişi, özellikle 31 vatandaşımız, gencimiz hayata veda etti, yüzlercesi yaralandı ve ardından maalesef polislerimiz, binbaşımız, astsubaylarımız, askerlerimiz şehit edildi ve bunlardan dolayı gerçekten büyük üzüntü duyuyoruz, bu terör eylemlerini gerçekleştirenleri lanetle kınıyoruz ve bu olaylarda hayatını kaybeden şehitlerimize, vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz, kalanlara sabır diliyoruz ve onun ötesinde yaralılarımızın da acil şifa bulmasını yine diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Çelik, "Şu elimde tuttuğum kitapçık ve biraz da kalın kitapçık Cumhuriyet Halk Partisinin bugüne kadar özellikle IŞİD eylemleriyle ilgili olarak hükümete ve bu Meclise sunduğu 1 gensoru, 5 genel görüşme ve onun dışında 153 soru önergesini içeren koskocaman bir kitapçıktır. Bugüne kadar maalesef iktidar kanadından herhangi bir cevap almaz iken bu konularla ilgili olarak ilk defa bugün Sayın Bülent Arınç vasıtasıyla eleştirilerin, kendilerine yöneltilen bazı eleştirilerin kabul edilmiş olması en azından bu olağanüstü toplantıda bizlerin bir sonuç alabileceğimize ilişkin inancımızı ve umudumuzu artırmıştır. Ben de, dolayısıyla, kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HDP'ye oy veren CHP'li Özçelik olağanüstü toplantıda konuştuCHP'li Murat Özçelik: HDP barajı geçsin diye oy verdik