Eskişehir'den Kısa Kısa

TepebaşŸı Belediyesi Temizlik İşŸleri MüdürlüğŸü bünyesindeki işŸçilerden kurulan Eko şžov Ritim Grubu, İzmir'in Dikili ilçesindeki Sotes Tatil Köyü'nde Emek Yaz Kampı sakinlerinin konuğŸu oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, birçok etkinlikten konser vermeleri için davet alan Eko şžov Grubu, burada verdiğŸi konserle izleyenlerini büyüledi.

TepebaşŸı Belediye BaşŸkanı Ahmet Ataç'ın konser öncesi gönderdiğŸi mesajda, yerel yönetimlerin asli görevlerini yerine getirirken, toplumun kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarına yönelik çalışŸma yürütmesinin önemine vurgu yaptığŸı belirtildi.

şžefi Halil İbrahim Eker yönetiminde, temizlik aracı olarak kullanılan konteynır, kürek ve çöp kutularına ritmik dokunuşŸlar yaparak onları birer ezgiye dönüşŸtüren Eko şžov Ritim Grubu, temiz bir çevre için de izleyenlerine mesajlar verdiğŸi kaydedildi.

- Fransızlar EskişŸehir'e hayran kaldı

Fransa'nın Toul Belediyesi, Türkiye'deki kardeşŸ belediyesi olan Bilecik Gölpazarı Belediyesi ile birlikte EskişŸehir'i ziyaret etti.

Belediyeden yapılan açıklamada, gerçekleşŸen ziyarete, Gölpazarı Belediye BaşŸkanı Vedat Kazıcı, meclis üyeleri, Fransız Toul Belediyesi Turizm ve Basından Sorumlu BaşŸkan Yardımcısı Claudine Camus, Kültür ve Sanattan sorumlu BaşŸkan Yardımcısı Gerard Jean Marie Howald ve Sosyal Hizmetlerden sorumlu BaşŸkan Yardımcısı Bahar DemirbaşŸ katıldı.

Odunpazarı Belediye BaşŸkanı Kazım Kurt ile şželale Park'ta bir araya gelen konukların, Seramik Park, Sazova Parkı, Bilim ve Deney Merkezi, Uzay Evi, Su Altı Dünyası, Masal şžatosu ve Korsan Gemisi gibi yerleri ziyaret ettiğŸi bildirildi.

BaşŸkan Kurt'un, Gölpazarı Belediye BaşŸkanı Vedat Kazıcı ve Fransız konuklara EskişŸehir ve Odunpazarı hakkında bilgi verdiğŸi ve Fransız konukların EskişŸehir'de yapılan çalışŸmalara hayran kaldığŸı kaydedildi.

- Yılmaz BüyükerşŸen'e Güvenli Kent Hizmet ǖdülü

ǖzel Güvenlik Kurumu DerneğŸi (ǖGK) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Güvenli Kent Hizmet ǖdülleri sahiplerini buldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, ǖzel Güvenlik Kurumu DerneğŸi'nin Güvenli Kent Hizmet ǖdülü'ne EskişŸehir BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Yılmaz BüyükerşŸen layık görüldü.

Antalya Konyaaltı Belediyesi Feslikan salonunda düzenlenen törene BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Yılmaz BüyükerşŸen adına Vekili Abdulkadir Adar katıldığŸı belirtildi.

Törene katılamayan ancak konu ile ilgili açıklama yapan BüyükşŸehir Belediye BaşŸkanı Yılmaz BüyükerşŸen "Hayata geçirdiğŸimiz projelerle EskişŸehir'i çağŸdaşŸ, huzurlu, modern ve yaşŸanılabilir bir kent haline getirdik. şžahsıma bu ödülü layık gören başŸta ǖzel Güvenlik Kurumu DerneğŸi Genel BaşŸkanı Mustafa Balık olmak üzere bu ödül de emeğŸi geçen herkese teşŸekkür ederim" ifadelerini kullandı.

- "SokağŸa çıkın sinema geliyooor!" etkinliğŸi başŸlayacak

Odunpazarı Belediyesi tarafından hazırlanan, geleneksel hale gene ve yaz akşŸamlarının vazgeçilmezleri arasına giren yazlık sinema gösterimleri başŸlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, "SokağŸa LJıkın Sinema Geliyooor!" sloganıyla başŸlatılan projenin 7'den 70'e tüm EskişŸehirlilere sinema dolu akşŸamlar yaşŸatması hedefleniyor.

Gösterimler 35 farklı mahallede 7 - 27 AğŸustos tarihleri arasında gerçekleşŸeceğŸi bildirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yazlık sinema gösterimlerinin ilki 7 AğŸustos akşŸamı Emek-71 Evler Mahallesi Kapalı Pazaryeri'nde Bekçiler Kralı, Büyükdere Mahallesi Habev Spor Sahası'nda ise EşŸkıya filmleri gösterilecek.

Gösterimlerde gazoz ve mısır ikram edileceğŸi kaydedildi.

- Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu kayıtları başŸladı

BüyükşŸehir Belediyesi'nin Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde bulunan Eti Sualtı Dünyası Yaz Okulu kayıtları başŸladı.

Belediyeden yapılan açıklamada, 9 - 11 yaşŸ grubu çocukların katılabileceğŸi ücretsiz yaz okulu kurslarında çocuklar, Dalgıç İletişŸimi, Deniz KirliliğŸi, Balık Besleme, Zooloji, Ekoloji, Suyun Sırları, Zehirli Hayvanlar gibi atölye çalışŸmaları gerçekleşŸtirecekler.

BüyükşŸehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası Yaz Okuluna kayıt yaptırmak isteyen çocukların velileri Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı içerisinde yer alan Eti Sualtı Dünyası'na başŸvurabilecekleri kaydedildi.

Kaynak: AA