Vali Yardımcısı Çınar Ve Söğüt Kaymakamı Gözen'e Veda

Emekliye ayrılan Vali Yardımcısı Metin LJınar'a ve İçişŸleri BakanlığŸı kararnamesiyle Sungurlu KaymakamlığŸına atanan SöğŸüt Kaymakamı Mitat Gözen'e veda yemeğŸi düzenlendi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Polisevi'nde düzenlenen programda, memuriyetin tecellisinde ve kaderinde çok sıkça yaşŸanılan hususlardan birisinin de emeklilik ve tayin olduğŸu söyledi.

Günün birinde emekli veya tayin olacaklarını bilerek göreve başŸladıklarını ifade eden Vali Nayir, şŸöyle konuşŸtu:

"Baki kalan, bu kubbede hoşŸ bir sedaymışŸ. DileğŸimiz, görev yaptığŸımız yerlerde hoşŸ bir seda bırakarak gidebilmek. Geriye döndüğŸümüzde de yine dostlarımızla yüz akıyla görüşŸebilmek. ArkadaşŸlarımız da burada görev sürelerini tamamladılar. "Mahkeme kadıya mülk değŸildir" sözü hepimizin bir ölçüsü yalnızca adliyecileri ilgilendirmiyor. Görev yaptığŸımız yerler bizim olmuyor ama anılarımız, dostlarımız bizim oluyor. ArkadaşŸlarımız güzel hatıralarla ve anılarla ayrılıyorlar. İnanıyorum ki, gönüllerimizde de yer bırakıyorlar. Bu tür ayrılıklarda duygusallık mutlaka var ama hayatın bir gerçeğŸi bu. Hiç kimse ayrılmasaydı, arkadaşŸlarımız da buraya gelip görev yapmayacaklardı. Görev devri yeni arkadaşŸları tanımamıza ve dostlukların oluşŸmasını sağŸlayan bir husus. Emekli olan Vali Yardımcımıza ve SöğŸüt Kaymakamımıza yeni hayatlarında aileleriyle sağŸlık, mutluluk ve başŸarı diliyorum."

Vali Yardımcısı Metin LJınar da 45 yıllık memuriyet hayatının 40 yılını mülki idare amiri olarak geçtiğŸini anımsatarak, "Dolu dolu 40 yıl geçirdim. İnsanoğŸlunun yaşŸayacağŸı en büyük mutluluklardan biri. 40 yılın 7,5 yılı Bilecik'te geçti. Son 7,5 yılım o kadar mutlu ve dolu dolu geçti ki, bunda sayın valilerimin de katkıları var. Köylere hizmet etme fırsatı verdiler" dedi.

SöğŸüt Kaymakamı Mitat Gözen ise SöğŸüt'e hizmette bulunmakla kendini bahtiyar saydığŸını ve şŸeref duyduğŸunu ifade etti.

KonuşŸmaların ardından Vali Nayir, 2. Jandarma EğŸitim Tugay Komutanı TuğŸgeneral Halis Zafer Koç, Belediye BaşŸkanı Selim YağŸcı, şžeyh Edebali ǜniversitesi Rektörü Azmi ǖzcan, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Murat Darçın ve İl Emniyet Müdürü Ali Ekber BektaşŸ, Vali Yardımcısı LJınar'a ve SöğŸüt Kaymakamı Gözen'e çeşŸitli hediyeler verdi.

YemeğŸe ayrıca Cumhuriyet BaşŸsavcı Vekili Hakan Tekin, AğŸır Ceza Mahkemesi BaşŸkanı Ali Bekir Evim, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, 9. Jandarma EğŸitim Komutanı Albay Mehmet YiğŸit ve İl Genel Sekreteri Halis Nalbant ile daire müdürleri katıldı.

Kaynak: AA