'Terörist Teröristtir, Terör Örgütü De Terör Örgütüdür'

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, tüm dünyaya terör örgütleri arasında ayrım yapmanın doğru olmadığını sürekli olarak dile getirdiklerini belirterek, "Terörist teröristtir, terör örgütü de terör örgütüdür” dedi

'Terörist Teröristtir, Terör Örgütü De Terör Örgütüdür'
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, Jean Monnet Burs Programı kapsamında gerçekleştirilen ‘Bursiyer bilgilendirme toplantısına’ katıldı.

Toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Bozkır, Türkiye’nin bütün terör örgütlerine karşı aynı mesafedeki duruşunu her zaman devam ettirdiğini belirterek şunları söyledi:

“Bütün batı camiasına ve Dünya Devletler Topluluğuna da teröristler arasında ve terör örgütleri arasında ayrım yapmanın doğru olmadığını sürekli olarak dile getirdik. Terörist teröristtir,terör örgütü de terör örgütüdür. Dolayısıyla bana daha az zarar verin terör örgütü iyidir, bana uzaktadır, bana zarar verme teamülünde değildir. Dolayısıyla bu terör örgütü müzahir addedebilir şeklindeki yaklaşım aslında bu günlere gelmemizin de temel noktası oldu. Bütün dünya Avrupa da dahil bu ayrımın nelere yol açabileceğini anlamış vaziyettedir. Türkiye olarak tabiatıyla biz saldırılara karşı önlemler almak babında, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak babında aynı anda bütün bu terör örgütleriyle mücadeleye başladık. Bunun sonucunda kayıplarımızda oldu. Çok üzüntülüyüz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailelerine de sabır diliyorum. Bu terörle mücadele kesintisiz bir şekilde devam edecektir. NATO,üyesi olduğumuz bir kuruluş. NATO anlaşması çerçevesinde çağrımızı yaptık ve NATO Genel Sekreteri bugün NATO konseyini topluyor. Burada son karşılaştığımız durum, uygulamakta olduğumuz önlemler değerlendirilecektir. Bunun sonucunda da bugün bir açıklama yapılacaktır.”

GÜVENLİ BÖLGE

Güvenli bölgenin doğrudan doğruya AB’nin konusu olmadığını ifade eden Bozkır, “Bu bölgemizle ilgili bir konudur ve bizim uzun zamandır söylediğimiz; Suriye’de ortaya çıkan IŞİD terör örgütü ile mücadelede konvansiyonel olmayan yeni bir oluşumla karşı karşıyayız. Konvansiyonel olmayan bu oluşumla mücadelenin de konvansiyonel güçlerle olmasının güçlüğü ortadadır. Eğitilmiş donatılmış birliklerin bu bölgeye gönderildiğinde Esad güçlerinin hava saldırısına maruz kalmaması önemli kilit noktayı teşkil ediyordu. ABD ile yaptığımız anlaşma çerçevesinde eğit-donat faaliyetleri yürütülüyor. Bu bölgede yürütülen operasyonlarla Esad güçlerinin hava gücünü kullanmadığını müşahede ediyoruz. ABD’nin yaptığı açıklama çerçevesinde bir uçuş yasağı olan bölge olarak adlandırmak mümkün değildir. Bizim amacımıza uygun bir ortam orada oluşmuş durumdadır” diye konuştu.

Kaynak: İHA