Son 4 günde yapılan operasyonlarda 1050 gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde PKK, DHKP-C, MLKP VE DAEŞ terör örgütlerine yönelik operasyonlar dördüncü gününde de devam etti. Şimdiye kadar yapılan operasyonlarda 2 bin 400 şüpheliden 1050'si yakalandı.

Son 4 günde yapılan operasyonlarda 1050 gözaltı
Son 4 günde yapılan operasyonlarda 1050 gözaltı
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı koordinesinde PKK, DHKP-C, MLKP VE DAEŞ terör örgütlerine yönelik operasyonlar dördüncü gününde de devam etti. Dün 9 ilde DAEŞ, 2 ilde de PKK'nın gençlik yapılanması hedef alındı. Operasyonların 4 günlük bilançosunun genel hatları ise şöyle:

PKK, DAEŞ, DHKP-C örgütlerine mensup 2 bin 400 şüpheliden 1050'si yakalandı. 34 ilde terör örgütlerine yardım yataklık, eleman kazandırma, maddi destek ve terör örgütleri yöneticileriyle irtibatlı oldukları belirlenen şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 93 el yapımı bomba, 39 molotof bombası, 250 torpil ve havai fişek, 32 av tüfeği, 24 tabanca, 18 kurusıkı tabanca ve 992 mermi ele geçirildi.

Başta Ankara, İstanbul, Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin neredeyse yarısına yayılan operasyonların hedefinde, örgütlerin bölge sorumluları ile örgütlere eleman, maddi yardım, yataklık ve sınır ötesindeki örgüt karargahlarıyla irtibatı bulunan kişiler vardı.

Dün de devam eden ve 11 ili kapsayan operasyonlarda DEAŞ ve PKK terör örgütlerine mensup 101 kişi gözaltına alındı. Ankara'da DAEŞ'in militan toplama merkezi olarak tabir edilen Altındağ ilçesine bağlı Hacı Bayram Mahallesi'ne sabah saatlerinde Özel Harekât desteğinde Terörle Mücadele ekipleri baskın yaptı.E vlere giren polis 11'i yabancı uyruklu olmak üzere 15 kişiyi gözaltına aldı. Emniyete götürülen şüphelilerden bazılarının yasadışı yollardan Suriye'ye geçip örgüt saflarında çatışmalara katıldığı belirtildi.

DAEŞ terör örgütüne yönelik Adana, Mersin, Osmaniye, Gaziantep, Çanakkale, Sakarya, Eskişehir ve Antalya'da da 39 kişi daha gözaltına alınırken, Erzurum ve Adıyaman'daki PKK operasyonlarında ise 49 kişi yakalandı.