Salman, Yürüyen Köşk Koşusu İçin Ekinci'den Söz Aldı

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadir Ekinci’den Veliefendi Hipodromunda düzenlenmesini istediği Yürüyen Köşk Koşusu için söz aldı. TJK Başkanı Ekinci önümüzdeki günlerde Yalova’ya gelerek Yürüyen Köşk’ü gezecek.

Salman, Yürüyen Köşk Koşusu İçin Ekinci'den Söz Aldı
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman Yalova’nın tanıtımına ciddi katkı sağlamasını beklediği Yürüyen Köşk Koşusu için TJK Başkanı Yasin Kadir Ekinci ile İstanbul’da bir araya geldi. Ekinci’ye üzerinde Yürüyen Köşk’ün resminin işli olduğu bir plaket sunan Salman Yalova, Atatürk’ün Yalova günleri ve Yürüyen Köşk hakkında Ekinci’ye bilgiler verdi.

Salman ziyaretin oldukça verimli geçtiğini dile getirerek, "Geçtiğimiz aylarda kentimizde hipodrom kurulabilmesi için 450 dönüm yer tahsisi isteyen Türkiye Jokey Kulübü için kriterlerine uygun arazi aramış ancak istedikleri şartlara uygun ilimizde yer olmadığını üzülerek kendilerine iletmiştik. Ancak TJK Başkanı Sayın Yasin Kadri Ekinci ile irtibata geçerek kendilerinden Yalova Yürüyen Köşk adını taşıyan koşu düzenlemelerini talep etmiştim. Talebimizi paylaşmak için bugün TJK Başkanı Sayın Ekinci ile görüşmek üzere Türkiye Jokey Kulübüne gittim. Yürüyen Köşk koşusu için talebimizi ilettip, kendilerinden söz aldım. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya gelerek koşunun hangi tarihte yapılacağını kararlaştıracağız. Sayın Ekinci’ye ve yönetimine Atamızın mirası Yürüyen Köşk adına gösterdikleri hassasiyet ve yaklaşımlarından ve ayrıca misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: İHA