Kırsal Turizm Projesi'nin Final Toplantısı Taşköprü'de Yapıldı

Taşköprü Belediyesi’nin Avrupa Birliği Leonardo da Vinci Ortaklık Projesi bünyesinde kabul edilen "Avrupa Yeterlilik Çerçevesi Kapsamında Yerel Yönetimler Tarafından Kırsal Turizm Faaliyetleri için Mesleki Eğitim Programlarının Belirlenmesi" başlıklı projenin final toplantısı Taşköprü’de yapıldı.

Kırsal Turizm Projesi'nin Final Toplantısı Taşköprü'de Yapıldı
Taşköprü Belediyesi Konferans Salonu’nda yapılan toplantıya Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhun Çorbacı, STK temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve projenin yabancı ortakları katıldı.

İlk olarak konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AB projelerini önemsediklerini ve dünyadaki trendin kırsal turizme doğru ivme kazandığını belirterek ülkelerin kırsal turizmden büyük girdi sağladığını fakat Türkiye’de eksik olan kırsal turizmin ivme kazanması adına bu projenin büyük önem arz ettiğini ifade etti.

Arslan ayrıca bu projelerin diğer bir yönünün ise kültürler arası etkileşimin ve Türkiye’nin tanıtımı açısından rol oynadığını ve önemli bir fırsat olduğunu, sahip olunan misafirperverliği her beyanlarında misafirlerin kaydettiğini ve bunun önemli katkılar sağladığını ve bu ülkelerle ileriye dönük karşılıklı etkileşimin önünü açtığını sözlerine ekledi.

Taşköprü Kaymakamı Zafer Coşkun da, Taşköprü’nün ekonomik anlamda kalkınmasının turizmden geçtiğini ve kırsal turizmin de bu kalkınma da büyük rol oynayabileceğini belirterek yatırım yapmak isteyen yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini ve turizm destinasyon faaliyetlerini geliştirilmesi için bu projenin örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Kazım Duman ise 2 yıl devam eden projenin işleyişi hakkında bilgi verdikten sonra bu kapsamda kırsal turizm SWOT analizlerinin, ilçe analizlerinin ve ülke analizlerinin yapıldığını ve Avrupa’da uygulanan kırsal turizm yatırımlarının incelendiğini ve bu bağlamda akademik bir kırsal turizm rehberi oluşturacaklarını söyledi.



Duman, bu proje çıktılarının İngilizce ve Türkçe olarak kitap haline getirilip, ilgili makamlara da dağıtılacağını belirtti.

Yabancı ortaklar ise 2 yıl devam eden proje ile ilgili görüşlerini kaydettikten sonra proje koordinatörü olan Taşköprü Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Daha sonra ise Taşköprü Belediyesi tarafından proje ortaklarına plaket ve sertifikaları takdim edildi. Programın sonunda ise proje ortakları proje çıktılarının son halini değerlendirmek üzere çalışma yaptı.
Kaynak: İHA