Kırkpınar'da Derece Yapan Güreşçiye Ödül

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde büyük orta kategorisinde 3. olan Hüseyin Kalaycı’yı ödüllendirdi.

Kırkpınar'da Derece Yapan Güreşçiye Ödül
654’ncü Edirne Tarihi Kırkpınar Güreşleri’nde Tokatlı güreşçi Hüseyin Kalaycı memleketine madalya ile döndü. Başkan Eroğlu, makamında kabul ettiği Kayalıcı’yı başarısından dolayı tebrik etti. Tokatlı güreşçilerin Kırkpınar’da boy göstererek derece almasının kendilerini sevindirdiğini belirten Başkan Eroğlu, Kalaycı’nın genç yaşta daha güzel başarılara imza atacağına inandığını ifade ederek, “Biz de her zaman hem madden hemde manen yanında olduğumuzu buradan özellikle bir kez daha ifade etmek isteriz. Daha nice başarılara ulaşmasını temenni ediyorum. Kendisi ile gurur duyuyoruz” dedi.

Kalaycı ise başarılı geçen bir kamp sürecinden sonra emeğinin karşılığını almaktan son derece mutlu olduğunu belirterek, “Kırkpınar’da derece yapmak gurur verici bir duygu. Tokat’ın adını da duyurduğumuz için ayrıca gurur verici bir tablo. Mutluyuz. Başaltı boyuna çıktım. Başpehlivanlık müsabakalarına bir adım kaldı. İnşallah burada da bir final yapar başephlivanlığa çıkarız” diye konuştu.

Başkan Eroğlu, yapılan konuşmaların ardından Kalaycı’ya plaket ve çeyrek altın takdim ederek ödüllendirdi.
Kaynak: İHA