Havza'da Çiftçiler İçin Danışmanlık Sistemi

Havza'da çiftçiler için danışmanlık sistemi kuruldu.

Havza'da Çiftçiler İçin Danışmanlık Sistemi
Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç, yaptığı açıklamada, oda olarak çiftçilerin yıl boyunca yararlanabileceği danışmanlık hizmetinin verilmeye başladığını belirtti.

Genç, danışmanlık hizmetlerinden çiftçilerden para talep edilmeyeceğini belirterek, "Danışmanlık ücretini devlet karşılayacak. Çiftçinin cebinden bir şey çıkmıyor, katılım payı olarak sadece bir defaya mahsus üyelik için 50 lira ücret ödüyor" dedi.

Odalarının temel ilkesinin çiftçilere en kaliteli hizmeti vererek, çiftçinin ürününü kalitesini yükseltmek olduğunu ifade eden Genç, şunları kaydetti:

"Çiftçi odalara soğuk bakıyor, teknik bilgi almanın peşinde değil, dededen gördüğünü yaparak, arazideki verimini azaltıyor. Danışmanlık destek ile çiftçinin 12 ay boyunca ayda bir sefer olmak üzere çiftçi gönül rahatlığı ile odamıza başvurabilir. Çiftçiyi danışmanlık hizmeti tarlayı her ay izleyecek ürününü takip edip bilinçsiz gübrelemeye, sürüm yapmaya ve bilemediğin ürünleri kullanmaya bu danışmanlık hizmetimiz son verecek. Çiftçilerimiz bizleri her zaman arayabilir, her zaman teknik bir eleman var."

Kaynak: AA