Doğanşehir Belediye Başkanı Küçük, Yatırımları Anlattı

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde 2 cezaevi yapılacak.

Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, ilçede bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, göreve geldiği günden bu yana yaptığı faaliyetler ve projelerini anlattı.

Belde belediyeleri ve ilçe belediyesinden devraldıkları tüm borçları ödediklerini aktaran Küçük, bir yıllık çalışma planı çıkardıklarını kaydetti.

İlçe merkeziyle mahallelerde yaptıkları çalışmaları anlatan Küçük, "Savaklı, Fındıklı, Yenimahalle, Doğu, Karşıyaka, Esentepe, Erkenek mahallelerine 15 bin metrekare kilit taşı döşedik. Mahalleye dönüşen 4 belde de 75 kilometre stabilize ve yol genişletme çalışması yaptık. Büyükşehir belediyesi yol ekipleriyle bütün mahalle yollarının yamaları yapıldı. İkinci kat asfaltları da tamamlandı. Doğanşehir Belediyesi Ulaşım hizmet şirketi adına da ulaşımda kullanılmak üzere 9 minibüs ve bir büyük otobüs alındı. Proje aşamasındaki işlerimiz ilçenin doğal gaz sorununu çözmek için bütün işlemleri tamamlayarak, ana hattın ihalesi yapıldı. Proje hazırlığına da başlandı" diye konuştu.

Küçük, ilçenin dışarıdan göç aldığını, bu nedenle konut ihtiyacının arttığına dikkati çekerek, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konut yapılması için girişimde bulunduklarını, bin 600 kişinin şimdiden konut başvurusunda bulunduğunu belirtti. Küçük, "Şu anda 280 dönüm mera var. Bakanlığa müracaat ettik. İnşallah TOKİ'yi başlatacağız." dedi.

İlçeye iki cezaevi yapılacağını dile getiren Küçük, "Açık cezaevi proje aşamasında. Yerini verdik. Yanında bir tane de kapalı cezaevi projesi yapılmakta. 2 bin 100 dönüm alanı cezaevlerine tahsis ettik" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA