AK Parti - CHP görüşmelerinin ikincisi tamamlandı

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti ile CHP heyetleri arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ikincisi tamamlandı.

AK Parti - CHP görüşmelerinin ikincisi tamamlandı
AK Parti - CHP görüşmelerinin ikincisi tamamlandı
Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme, saat 13.10'da başladı. Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşme yaklaşık 6 buçuk saat sürdü.

Görüşme sonrası açıklama yapan Haluk Koç, 'Perşembe günü de görüşmelerimiz sürecek. Anayasa, temel özgürlükler, yargı sistemi ve siyasi partiler yasası bu başlıklar altında aklınıza gelebilecek her konu çok net bir şekilde masaya getirildi' dedi.

GÖRÜŞME SONRASI ÖMER ÇELİK'İN AÇIKLAMASI


Görüşme sonrasında açıklama yapan Kültür ve Turizm bakanı Ömer çelik 'Anayasa, demokrasi ve özgürlükler konusu, siyasipartiler kanununu konuşuldu. Anayasanın ruhunun nasıl bir hal alması konusunda geniş bir tartışma yaptık. Kuvvetler ayrılığı, seçim sistemi, siyasi partiler yasası, yargı reformu konusu görüşüldü. AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin bu konulara bakışları geniş bir şekilde değerlendirildi. Seçim barajında rakamlar gündeme gelmedi. Verimli bir toplantı oldu ' dedi.

Çelik yapılacak toplantılar için 'Gün aşırı toplanacağız. En son toplantıyı pazatesi günü yaparak gündemleri eritmeyi düşünüyoruz' dedi.

Görüşmeye, AK Parti'yi temsilen Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile milletvekilleri Taha Özhan, Mücahit Arslan ve Osman Can, CHP'yi temsilen ise Genel Başkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke, Bülent Tezcan ve Faik Öztrak ile İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi ve Genel Başkan Başdanışmanı Rasim Bölücek katıldı.

AK Parti Ankara Milletvekili Mücahit Arslan ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, heyetlere katılan yeni isimler oldular.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Koç'un koordinesindeki ilk görüşme 24 Temmuz'da gerçekleşmişti.