Ödemiş OSB'nin Alt Yapı İhalesi Yapıldı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde, 21 yıldır tamamlanamayan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için alt yapı ihalesi tamamlanarak sözleşme imzalandı.

Ödemiş OSB'nin Alt Yapı İhalesi Yapıldı
Ödemiş ilçesi, Kiraz yolu üzerinde bulunan; ancak 21 yıldır tamamlanamayan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi (ÖOSB) için çalışmalar 30 Mart yerel seçimlerinden sonra hız kazandı. Bu kapsamda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kredisi ile ihaleyi hak eden Şahinler Firması ile Ödemiş OSB yönetim kurulu başkanı Mahmut Badem arasında sözleşme imzalandı. Ödemiş Belediye’nin başkanlık makamında gerçekleşen imza törenin ardından konuşan Başkan Badem, 21 yıllık hayalin gerçekleşeceğini kaydetti.

Badem, "Bilindiği gibi Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi 21 yıldır bir tabelası ile kalmış ve hiçbir ilerleme kaydedememişti. Biz 30 Mart yerel seçimde söz vermiştik bugün o sözümüzü de yerine getiriyoruz. Ödemiş OSB’nin yeniden faaliyete geçmesi alt yapısının yapılması, elektrik ve su ihtiyaçlarının giderilmesi için yeni oluşan Ödemiş OSB yönetim kurulu olarak çalıştık. Yönetim kurulumuz gerek burada gerekse Ankara’da günlerce bu işin olması için emek harcadı. Aynı zamanda ESBO Başkanı Ender Yorgancı’yı da ayrıca teşekkür ediyorum. Alt yapı ihalemiz yapıldı. İhaleyi alan firmamız Şahinler ile bugün sözleşmemizi de imzalıyoruz. Alt yapı için keşif bedeli 13 milyon 882 bin TL’ydi. Yüzde 41 tenzilat ile iş 8 milyon 190 bin TL’ye olacak. OSB’mizde 46 parselimiz var bunlardan 5 bin metrekare ya da 10 bin metrekare den 21 yeni tahsis edilen yer var. 12 adet eskiden kalanlar ile 30 kusur parselimiz sahipli durumda" dedi.

“ÖDEMİŞ OSB, BÖLGEYE FAYDA SAĞLAYACAK”

Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu ise, organize sanayi bölgesinin çevresini canlandıracağını ifade ederek, “Ödemiş Organize Sanayi Bölgesinin yeniden canlanma için çabalama aşamasında bizde Ödemiş Kaymakamı olarak masada yer aldık. Bu süreçte yoğun bir çaba sarf edildi ve sonuca doğru gelindi. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın kredisi ile ihaleye çıkıldı ve ihaleyi kazanan firmamız Şahinler firması ile sözleşmemizi imzaladık. Ödemiş OSB’nin Kiraz ve Beydağ ilçelerimizi de katkı sağlayacağını düşünüyorum" dedi.

“RESMİ BİTİM TARİHİ 31 MAYIS 2017”

Şahinler Firması ortağı ve aynı zamanda yönetim kurulu üyesi olan Abidin Şahinler de şu açıklamalarda bulundu:

“Önümüzdeki hafta işe başlayacağız daha sonraki günlerde şantiyemizi kuracağız. Erken başlayıp erken bitirmek istiyoruz. Resmi olarak 31 Mayıs 2017 tarihinde bitim tarihimiz var. Tabi biz erken bitirme çabasında olacağız. Ülkemize ve Ödemiş’e hayırlı uğrulu olsun."
Kaynak: İHA